In Utflyktsmål

En sommardag på Frösön.

Tidigare i veckan bestämde jag mig för att åka till fjälls över helgen men så igår kände jag att jag behövde något helt annat. Jag behövde sovmorgon och en oplanerad helg på hemmaplan. Med ett lite sting av frustration avbokade jag fjällresan och bokade inte in något annat.

I morse när jag vaknade strålade solen, en perfekt dag att bara vara. Bläddrandes i Utemagasinet tog jag en lång, långfrukost på min balkong. Klarblå himmel och en dag utan några som helst måsten, förväntningar eller tider att passa. Fjällen lockade som vanligt, likaså en tur till klätterklippan eller en utflykt till ett ännu oupptäckt ställe. Hur lockande alternativen än var så landade dom inte riktigt rätt, mest för att jag inte vill köra en massa mil i bilen. Så efter frukosten bestämde jag mig för att ha en avkopplande dag på stranden. Jag packade ihop matsäck, filt och sköna skor, det kunde ju finnas chans till en långpromenad också. Vilken strand jag tänkte åka till hade jag ingen aningen om, Andersön, Bynäset eller Rödön, alternativen var flera.

När jag körde ut på Frösön visste jag fortfarande inte vart jag skulle åka men så var jag plötsligt rondellen där man kan svänga mot Andersön eller mot Bynäset. Utan närmare eftertanke körde jag in på den väg som går ut på Frösön och Bynäset. Riktigt skönt att vara spontan och följa en känsla. En kort stund senare var jag nere på Bynäset där jag snabbt hittade en helt egen strandplätt. Idag fick det bli en utan fjällvy till förmån för ensamheten. I flera, flera timmar var jag helt ensam och hade Storsjön vid min sida. Avkoppling på hög nivå.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Jag försökte att bada men det var på tok för kallt. Efter några timmar på stranden packade jag ihop mina saker och tog en långpromenad på alla mysiga stigar som finns på Bynäset. Även om jag ridit där en hel del så hade jag svårt att veta vilken stig som ledde vart. Det finns så många att det är svårt att hålla reda på alla. Bynäset är verkligen en pärla nära Östersund. Där finns det mängder av trixiga stigar, stränder, eldstäder, skog och vackra vyer. Bynäset är ett sånt där ställe som det är enkelt att åka till och ett bra alternativ när man inte vill åka från Östersund.

Efter några timmar längs stigarna och en stund till vid stranden hade klockan hunnit bli eftermiddag. Dagen hade bara försvunnit, en dag som varit både lång och kort. Jag älskar när tiden på något vis står stilla och det känns som dagen varit otroligt kvalitativ i sin enkelhet. Jag behöver dagar som dessa som motpol till andra väldigt aktiva dagar. Det är som bekant kontrasterna som gör livet!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

En helt vanlig onsdag.

Posted on juni 17, 2015

Det blev en dag på stranden.

Posted on juli 10, 2016

Previous PostBloggar från Jämtland. 
Next PostDet blev en dag på stranden.

No Comments

Leave a Reply