In Upplevelser, Utflyktsmål

Vita Renen

På veckorna hinner jag inte med så många utflykter eller äventyr som jag helst hade gjort så därför blir det ikväll ett tips om en gammal goding, Vita Renen.

För ett antal år sedan jobbade jag i Åre under vintern och det var då som jag först stiftade bekantskap med Vita Renen. Jag och en kollega körde skoter från stranden i Åre, över sjön och upp efter skoterleden till Renfjället. Jag har fortfarande en tydlig minnesbild hur Vita Renen helt plötsligt dök upp som gubben ur lådan. Jag förväntade mig verkligen inte att det skulle finnas en mysig fjällrestaurang mitt i ingenstans. Jag är otroligt glad att jag blev visad dit och det har blivit ett ställe som jag försöker att återkomma till varje år. 20140216_133421

Förutom att Vita Renen är en restaurang erbjuder de även boende, med eller utan hel/halvpension. Jag har bott över där en gång. Det var en av mina bättre fjällövernattningar på en fjällstation/fjällstuga. Vi hade med oss lunch som vi åt i en solgrop men middag och frukost hade vi beställt. Middagen var trerätters och så där löjligt god att jag fortfarande pratar om den fast det är närmare tre år sedan jag åt den. Jag vet att jag har någon bild på efterrätten men tyvärr hittar jag den inte och det är synd eftersom den var så fin. På chokladfondanten hade kocken pudrat en vit ren och det var nästan att jag inte ville äta upp den för den var så fin. Givetvis gjorde jag det i alla fall, vem kan motstå choklad?

Frukosten dagen efter var också fenomenalt bra. Vi var dom enda gästerna så vi hade hela restaurangen för oss själva och blev ompysslade av personalen. När vi skulle betala för vårt dygn med halvpension trodde vi att dom hade missat något eftersom det var otroligt billigt. Dom hade dock räknat rätt och det visade sig att vi hade fått rabatt på matkostnaden eftersom vi bodde över. Bra deal!

20140216_121550Vita Renen ägs och drivs av Ida och Oliver, ett ung par som har förstått det här med att vara serviceinriktad. Det är en av anledningarna till att jag gärna skidar dit. Jag uppskattar genuina ställen som har gästen i fokus och som inte bara levererar en massproducerad produkt. Jag vill också gynna små företagare som försöker överleva i en tuff turistbransch. En annan anledning till att jag gärna besöker Vita Renen är att det är ett lättillgängligt utflyktsmål i en lugn och rofylld miljö. Det gäller bara att komma ihåg att det här är ett ställe som bara är öppet under vintersäsongen så det gäller att passa på. 20130911_102443

På min lista för vårvintersäsongen finns ett besök hit givetvis med. Förhoppningsvis får jag chans att skida dit en torsdagskväll när det är kvällsöppet. Jag tänker mysig skidtur upp, god mat och en magisk skidtur i månsken efter middagen. Visst tänker jag rätt?

Share Tweet Pin It +1

You may also like

På snöskor till Vita Renen, Edsåsdalen

Posted on januari 6, 2017

Previous PostSkidåkning i Vemdalen.
Next PostKrispigt och klart!

No Comments

 1. traningsgladje
  5 år ago

  helt rätt 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Tack för bra medhåll 🙂

   Reply

Leave a Reply