In Upplevelser, Utflyktsmål

Mäktiga Tännforsen

Jag tröttande på att vara i Östersund så jag drog iväg till Åre där jag fått låna en kollegas lägenhet i några dagar. Mitt behov av att omges av fjäll var gigantiskt så jag uppskattar verkligen möjligheten att få låna den här lilla lya.

image

I eftermiddags regnade det som tusan i Åre och då passade jag på att köra till Tännforsen som ligger några mil västerut. Ett mäktigt, dundrande vattenfall som aldrig slutar att fascinera mig. Vatten är ett riktigt coolt element, oavsett form!

image

Tännforsen är en del av Indalsälven och idag kändes det som allt smältvatten från norska fjällen hittat till ett av Jämtlands mäktigaste vattenfall. Sist jag var hit var det höst och då var det betydligt mindre vatten. Häftigt att det kan skilja så mycket mellan olika årstider!

image

Från parkeringen vid Resturang Tännforsen finns en stig som man kan följa till olika delar av forsen. På bilden här ovan syns en stig som leder ner mot slutet av själva vattenfallet. Idag gick jag inte längre än så här, kändes dumt att chansa på det lilla äventyret när jag var ensam. Risken för att halka var överhängande och jag hade inte direkt lust att simma tillbaka till Åre.

image

Varje gång som jag är hit tänker jag på hur häftigt det vore att vara på andra sidan av fallet. Det området ser otroligt lummigt och fridfullt ut. Dessvärre vet jag inte hur jag tar mig dit. Tips på detta tas gärna emot!

image

Givetvis kunde jag inte låta bli att spana på fjällen långt där borta. Om jag inte är helt ute och cyklar borde det vara delar av fjällen i Kallbygden. Å där någonstans ligger ett av mina favoritområden…..Skäckerfjällen. Jag har inte varit dit i år, borde vara dags snart! Ryktet säger att det fortfarande går åka skidor där…

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Mäktiga och energigivande Tännforsen.

Posted on januari 5, 2017

Previous PostHögt uppe bland molnen
Next PostÖver stockar och stenar!

No Comments

Leave a Reply