In Uncategorized

Södra Frankrike…

…bjuder på strålande sol,medelhavsvärme och intensiva dagar.  I lördags lämnade vi Chamonix och begav oss söderut. Fyra timmar i bil blev åtta och jag var ett litet åskmoln när vi äntligen hittade en camping. Eftersom vi var sent ute fick det bli första bästa camping och det innebar även resans dyraste, 40 euro för en natt och då var den inte ens bra. Anledningen till det hutlösa priset var att den låg bredvid en stor turistattraktion.

Dagen efter hade vi nya krafter att läsa kartan och hittade en billigare och bättre camping där vi ska stanna tills söndag. Nu bor vi strax ovanför en badvänlig flod och har fem minuter till grym klättring. Floden har klippor likt Forsaleden och det är skönt att kunna ta sig ett dopp när det blir för varmt.

Klättringen är helt annorlunda än hemma i Jämtland. Det är bara kalksten och den tenderar till att vara rätt hal att stå på men det kompenseras av att det finns otroligt härliga grepp för händerna. Det är grymt att få klättra i linne och shorts. Jag ska inte klaga på värmen men enda nackdelen med värmen är att det går bara att klättra tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Imorgon kommer två vänner hit så då hoppas jag att vi kan  klättra ännu mer när kidsen har varann att leka med.

Igår tog jag en löptur, det var inte helt fel att springa här heller. Slingrande vägar som kantades med fält av solrosor och vinrankor. Jag fotade lite men min mobil fattar inte campingens wifi. Dagens ilandsproblem!!

Tiden går fort och om en vecka åker jag hem. Innan dess hoppas jag hinna klättra massor, sola, besöka nån vingård, träna och strosa i byn. Idag har jag en egendag och den behövs! Jag ska bara vara,njuta av solen, läsa en bok och lyssna på Kent.

 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostChamonix kan...
Next PostSista dagen...

No Comments

 1. Alex
  7 år ago

  Härhemma är de kallt och lite höst i luften så NJUT av värmen!
  Jag är sååå avis på dig!
  ( fast jag unnar dig verkligen en härlig resa😃)
  / Alex

  Reply
  1. Katrin
   7 år ago

   Mm,har hört att det är riktigt trist väder hemma så jag passar på att lapa sol här. Snart på väg hem och då får ses lite. Hoppas du mår bra! Kram

   Reply

Leave a Reply