In Uncategorized

Fjällbubblare!

Helt plötsligt har det seglat upp en bubblare på min topplista för grymma fjällområden. Nu får Skäckerfjällen och Offerdalsfjällen samsas på topp med Storlienfjällen.

image

Idag åkte jag och Alexandra till Storlien eftersom vi för ett tag sedan planerat en resa med övernattning hit till Storlien. Redan när vi lämnade Östersund insåg vi att fjällen skulle bjuda på en fantastiskt dag. Strålande sol och klarblå himmel så långt ögat nådde.

image

Innan vi drog iväg på fjällturen lämnade vi av våra saker på STF Storlien Fjällgård. Tina som driver stället tipsade oss om att ta turen till Klukstugan idag istället för vår tänkta tur till Vindarnas tempel. Anledning till detta var att mot Kluksdalen är det skoterförbud vilket det inte är på den andra turen. En solig söndag i mars dräller det av skotrar där men imorgon är det måndag och då trodde Tina att det var betydligt mindre skotrar. Bra tips och helt rätt beslut idag.

image

Vi skidade upp för fjället mot Klukstugan och ganska snabbt tog leden oss upp på kalfjället. Där visade hela fjällkedjan upp sig, vackert och magnifikt!  Jämtland när Jämtland är som bäst. Till Klukstugan var det 8.5 kilometer och stugan ligger precis vid norska gränsen. Leden upp till stugan var ganska kuperad men även väldigt varierad. Roligt när man inte ser vad som väntar bortom nästa ledkryss.

image

Den här turen vill jag göra igen, både sommar och vinter. Jag skulle kunna tänka mig att tälta i det här området eftersom det fanns en hel del fina dalgångar där man kan slå läger. Jag spanade även in en del toppar som skulle kunna bjuda på härliga toppturer. Just i år tror jag dock att branterna är för isiga för min smak men ett annat år kanske det finns mer snö.

image

Idag var en sådan där dag som gör gott för själen, på alla sätt och vis. Fjällen är lycka på hög nivå!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostGrym dag i fjällen
Next PostSpontana sidospår

No Comments

 1. L8
  5 år ago

  Såå härligt det ser ut & va’ gött att ni fick genomföra detta med sol i ansiktet. Man blir glad av att bara kolla på bilderna, era energidepåer måste vara välfyllda.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Det var riktigt härligt och soligt! Energidepån är påfylld för en ny arbetsvecka 🙂

   Reply
 2. Kari
  5 år ago

  Vilken lyx att ha fjällen runt knuten! Bodde ni över på Storlien alltså? Jag planerar redan nästa fjällresa (tyvärr nästa vinter) och kommer att finkamma din blogg på tips!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Det är otroligt lyxigt att bo så nära. Vi bodde över på STF Fjällgård. Kanonbra! Tråkigt att du får vänta tills nästa vinter för fjällresa men mycket annat skoj hinns med innan dess.
   Roligt att du vill hitta tips här 🙂

   Reply

Leave a Reply