In Tänkvärt

I morse när…

…jag satt tåget imorse kunde jag inte låta bli att notera att nästan samtliga personer jämte mig knappade på sina mobiler eller läsplattor. Inte en enda person läste morgontidningen eller en bok. Tyvärr var inte jag bättre själv eftersom jag bloggade men efter mitt inlägg la jag bort telefonen och läste min bok istället.

Det känns som mobilen har blivit vuxna människors snuttefilt,den är med överallt och man tittar på den istället för att se människorna som finns omkring. Det är tryggare att stå på perrongen med ögonen på mobilen för då ser man upptagen ut och undviker på så sätt att,gud förbjude, bli besvärad av någon som behöver fråga om han har hittat rätt perrong. Tyvärr tror jag att de spontana samtalen mellan okända människor har försvunnit en del eftersom vi är uppslukade av våra mobiler. Lite sorgligt egentligen.

Jag erkänner att jag ofta fastnar i smsträsket eller låter timmar försvinna i meningslöst surfande på datorn. Jag gillar inte den utvecklingen, det känns som jag missar den personliga kontakt som jag gärna vill ha med mina nära och kära. Det är lätt att säga att det är enklare att skicka ett sms,dels för att inte störa den andra personen och dels för att det går fortare. Jag inser att det resonemanget inte riktigt håller för mig. Fler än en gång har jag hamnat i sms-konversationer som tar betydligt mer tid än det skulle göra att ringa. Dessutom tror jag att sms stör minst lika mycket eller lika lite som ett samtal.

Så med risk för att en viss vän kommer påtala för mig att det är 2013 så kommer jag försöka minimera mina sms framöver och ringa mina vänner istället. Det är en risk som jag gärna tar för att få höra era röster oftare 🙂

image
Back to old school....
Share Tweet Pin It +1
Previous PostEn helt vanlig...
Next PostInför helgen såg...

No Comments

Leave a Reply