In Road-trip, Upplevelser, Utflyktsmål

På spåret!

image

Jag tror att jag tidigare skrivit om att jag uppskattar att resa med tåg. Idag är inget undantag, sitter bekvämt tillbakalutad och njuter av Sveriges vackra landskap som susar förbi fönstret. Ljusa sommarkvällar är så otroligt vackert!

Under dagen har jag passerat lite olika delar av landet, alla vackra på sitt sätt. Nu när jag är på väg hemåt igen slår det mig hur mycket av Sverige som jag ännu inte sett. Det finns så mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Sommaren är som gjord för road-trips eftersom vägarna kantas av sommaröppna gårdsbutiker, matställen och andra utflyktsmål. Dessutom är det oftast ljusa kvällar vilket gör att man hinner med så mycket mer.

image

Min senaste road-trip genom Sverige var på tok för länge sedan. Jag kan erkänna att jag inte riktigt kommer ihåg när det var. Visst har jag kört mycket bil genom åren men då har det mest varit från A till B och det räknas då rakt inte som någon road-trip. Vilken är er bästa road-trip och har ni några bra förslag på saker att upptäcka efter bilvägarna?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostSolskensritt med Aspås Turridning.
Next PostÅ så var det fredag!

No Comments

 1. Kari
  4 år ago

  Visst är det spännande att upptäcka Sverige! Som gotlänning med en norsk mamma (vi åkte till Norge på loven) hade jag knappt varit på fastlandet när jag flyttade ”hem” till Stockholm efter nästan åtta år utomlands och ALLT var exotiskt och nytt. Dalarna liksom! Skåne upptäckte jag på en löparresa i höstan och Småland vet jag fortfarande knappt var det ligger. I fjällen, däremot, har jag alltid känt mig hemma. Vi bilade ofta från Kiruna till Tromsö på somrarna så bilvägen till Riksgränsen var länge det enda jag sett av Sverige förutom Gotland. Jag hann se en hel del innan jag flyttade igen men det finns massvis kvar (hela Västkusten till exempel).

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Visst är det spännande att man har så mycket kvar att se. Själv har jag minst hela Gotland och stora delar av södra Sverige kvar att upptäcka. Det känns skoj!

   Reply
 2. Träningsblogga-Ida
  4 år ago

  Åh vad du får tågåkande att låta mysigt!

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Tack! Det är oftast mysigt, för egen del är tricket att välja tyst avdelning och ha rätt inställning. Å såklart ha tiden ifall tågen strular 🙂

   Reply

Leave a Reply