In Livet

Varför eller varför inte? 

Som bekant så flyttar jag snart till Åre. Ibland när jag berättar det för andra personer tittar dom frågande på mig och undrar varför? Mitt snabba svar är: varför inte? 

Det snabba svaret är också det enkla och sanna svaret. Varför skulle jag inte flytta till Åre? Jag hittar liksom ingen anledning till att inte flytta. 

Jag har i stort sett alla mina fritidsintressen i naturen och i fjällvärlden. Genom att flytta till Åre får jag närmare till vissa fjäll och får naturen inpå knuten. Det kommer att bli enklare att få in mina intressen i vardagen och det ger en mer kvalitativ vardag. 

Jag har förmånen att ha en arbetsgivare som ser möjligheterna med att jag jobbar till stor del i Åre. Det kommer att gynna både mig och arbetsgivaren, win win helt enkelt. 

En intressant reflektion som jag gjort i samband med att jag får fråga om varför jag flyttar är att varför-frågan ställs med en ifrågasättande ton och en lätt fnysning. Det gör mig ledsen och provocerad. Jag förstår inte varför andra tar sig rätten att ifrågasätta mitt beslut. Ett beslut som är väl genomtänkt och som vuxit fram över tid. Givetvis är det stora flertalet glad och peppande men det finns några som på riktigt inte förstår vad jag ska till Åre och göra…

Oavsett vad andra tycker och tänker så är största anledning till min flytt rackarns enkel. För att jag kan! Jag kan och vill ansvara för att skapa mig ett liv som passar just mig. Just nu, passar Åre och en aktiv fritid mig så därför flyttar jag dit! 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostNedräkningen har börjat. 
Next PostVad kan mars bjuda på?

No Comments

 1. Frida Matsdotter
  6 år ago

  Helt underbart att ta steget och flytta!
  Vad har du för arbetsgivare? 🙂 Blir nyfiken!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Håller med, det är helt underbart! Jobbar för en större myndighet och chefen såg nöjligheter istället för svårigheter ☺

   Reply
 2. Karin Härjegård
  6 år ago

  Du gör så rätt! Ibland kommer ifrågasättanden från människor för att de önskar att de också vågade följa sin längtan. Nu vågar du. Härligt!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Så kan det nog vara! Tack för ditt stöd ☺

   Reply
 3. A-mamman
  6 år ago

  Det gör du rätt i! Utifrån vad du själv berättar om dina intressen och önskningar. Just att ta ansvar för sitt liv är oväntat ovanligt tycker jag, årminstone i större städer där folk verkar se sig vara utan val. Man skulle gärna ha mer tid till sig själv, sin familj, sin hund, sin häst, sin cykel eller vad sjutton det nu är, men ändå snackar man mest om ekorrhjul och livspussel, frustar lite stressat när man springer mellan jobb och gym och VAB och annat. Men man KAN välja ett annat liv, även om det inte är så enkelt. Man måste kanske inte jobba heltid om man drar ner på inköp och resor, man måste kanske inte bo kvar i samma stad och man måste kanske inte ha kollegor man inte trivs med. Men att ändra sitt liv kräver ju både insikt, vilja och mod.

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Bra reflektioner och tack för du delade med dig av dom. Spännande att läsa det du skriver! Kloka tankar och väl värt att lyssna på ☺

   Reply
 4. Camilla
  6 år ago

  Säger som du. Varför inte? Vi har själva nyligen flyttat till Sälen. Att det blev just Sälen berodde mycket på att vi, och framförallt det ena barnet, redan börjat bli ”hemma” där bl.a. socialt eftersom vi tillbringat mycket tid där. Annars hade Åre varit ett alternativ. Dock var många förvånansvärt glada för vår skull. Vilket ju verkligen inte var självklart. Att våga förverkliga drömmar och ta steg utanför ”boxen och komfortzonen” kan vara provocerade för många… Ha det fint!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Åh, grattis till er flytt! Spännande och jag ser fram emot att läsa mer om ert liv i Sälen. Härligt att höra att så många är glada för er skull. Och så är det också för mig även om några behöver fnysa lite. Men, jag får lyssna på dom som är glada!

   Reply
 5. Mari
  6 år ago

  Ja, varför inte? När du kan! Och klart du ska, när det finns möjligheter. Riktigt imponerad över att du tagit steget =) Det blir win win för dina läsare också, för tänk så mkt Åre vi kommer få se 🙂

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Härlig kommentar som gör mig glad! Tack!

   Reply
 6. Kalle
  6 år ago

  Såg att du gillat en av mina bilder på Insta så kikade in här och hittade din blog och detta inlägg. Måste börje med ett stort VÄLKOMMEN! Du kommer hitta flera här i byn med stort friluftsintresse även om fler är skidintresserade.

  När jag flyttade upp fick jag inte höra den typen av kommentarer. Kan det vara så att tjejer förväntas mer följa samhällets normer och du därför fick dem? Sorgligt i så fall. Det är ju en enorm möjlighet om man kan flytta och behålla jobbet! Fler borde prova att ta den möjligheten!

  PS hör av dig om du vill nätverka med fler i byn som inte jobbar med turism. Vi är ett litet gäng med mer vanliga kontorsjobb som träffas lite regelbundet.

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack för välkomnandet till Åre, kul att få det! Jag tror också det finns många att hitta på saker med, gäller bara att ta chansen även där. Jag vet inte varför den typen av kommentar dyker upp men jag tror det helt enkelt är just normen. Skönt att höra att du inte fick den!! Jag är iaf glad att jag tar chansen.
   Skoj med ert nätverkande, det hänger jag gärna med på någon gång. Tack för tipset 🙂

   Reply
 7. L8
  6 år ago

  Om det är någon som passar bra i Åre så är’e ju du! Det är ju klockrent, ju närmare fjällen desto bättre. Om det finns folk som inte förstår eller tänker annorlunda låt dem göra det. Det är ju du som ska flytta då är det din övertygelse som gäller, räcker alldeles utmärkt. Själv hoppar jag jämfota & klappar händerna,framförallt för din skull men även för mig själv då det blir, om möjligt, ännu roligare att hälsa på.
  Har inte varit inne på din blogg på ett tag…. fullt upp här….men jag passar också på att säga att jag gillar nya layouten. Inte för att den andra var dålig utan för det var dags för nåt nytt. Samma härliga bilder och tankar. Kör hårt bruden, ser fram emot att få besöka dig i nya lyan.

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack, Lotta! Både för pepp och för komplimanger. I vanlig ordning har du heeeelt rätt. Jag klappar också händer och hoppar jämnfota, är så pepp på att flytta. Och superpepp på att du kommer och hälsar på. Det ser jag fram emot!

   Reply
 8. helenaenqvist
  6 år ago

  Varför inte!? Du gör alldeles rätt. Kan bara instämma i vad de andra har skrivit, du passar där och får så nära till fjällen. Härligt att du vågar och lika härligt att du har en arbetsgivare som ser möjligheter. Skulle vilja våga lite som du, kanske periodvis bo nära mina fjäll. Vem vet 🙂
  Det här innebär att vi måste se till att ses innan du flyttar, så är det bara!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack för kloka ord och pepp! Jag tror att du tids nog också att du flyttar närmare fjällen, i alla fall tidvis.
   Jaaaa, klart vi ska ses innan jag flyttar. Och även efter hoppas jag ☺Bor ju kvar i Jämtland så chanserna till gemensamma äventyr är många och roliga!

   Reply
 9. Elin
  6 år ago

  Men hallå jag tror jag missat något här…fasiken vad skoj, grattis till ny bostad å ”nytt” jobb i fjällvärlden! Kommer bli kanon tror jag….blir allt lite avis faktiskt! Kram på dig!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Men tack!! Ursäkta att jag inte berättat men trodde du visste……Jag tror också att det blir kanon. Du är jättevälkommen på besök när jag fått ordning ☺Kram till dig med!!

   Reply
 10. Katta - Bucketlife
  6 år ago

  Jag har en tes som ganska ofta blivit styrkt och det är att de flesta som reagerar instinktivt ifrågasättande på något sätt blir oroade av att andra gör förändringar eller väljer annorlunda vägar. Det kanske rubbar ens världsbild en aning och det kan ju vara jobbigt, det har jag själv känt om än kanske inte i såna här sammanhang. När det gäller såna här steg och förändringar blir jag 100% inspirerad. Som jag alltid blir av dig 🙂

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Kloka ord,Katta! Tack för delade med dig! Du inspirerar också ☺

   Reply

Leave a Reply