In Livet

Var sak har sin tid. 

Ute skiner solen på en klarblå himmel. Snön lyser vit på marken och mars bjuder på en alldeles magisk vinterdag. En sån där vinterdag då fjället är vackert och äventyrsmöjligheterna många. 

Mitt kommande äventyr gör att jag tillbringar dagen inomhus. Bland flyttkartonger och listor på vad jag behöver fixa. Då och då lyfter jag blicken och spanar ut genom fönstret, upp på den klarblåa himlen. 

Absolut skulle jag kunna känna ett sting av ilska och frustration över att jag inte är i fjällen. Jag skulle kunna ödsla massor av energi på att fokusera på var jag inte är och vilka upplevelser som jag missar idag. Men,just den här helgen och kommande vecka är det dags att plocka ihop mitt hem i Östersund. Istället för att fokusera på var jag inte är så fokuserar jag på där jag är och vad jag behöver göra här. Det är så onödigt att lägga energi på fel saker så det vill jag inte göra. 

Fokus på rätt saker är en nyckel till välmående och glädje. Jag vet dessutom att snart nog är flytten klar och då finns det tid att göra andra saker. Vad det är tänker jag inte planera nu eftersom jag har fullt upp med att sortera inför flytten till mitt nya hem. Var sak har sin tid!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostVad kan mars bjuda på?
Next PostDan före dan, före dan....

No Comments

 1. Camilla
  6 år ago

  Så sant! Klok inställning. Under hela hösten höll vi på med att rensa bort saker, packa och flytta. Utomhustid och tillsammans-tid prioriterades verkligen ner eftersom flytta-till-fjällen-och-sälja-ett-hus-projektet tog så mycket tid och kraft. Men nu är vi framme och i mål!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack! Skönt att få din input på det, du har ju redan gjort resan. Ska in och läsa mer på din blogg om det. Riktigt häftigt att ni flyttade till fjällen.

   Reply
 2. Katta Bucketlife
  6 år ago

  Ja, snart är du där, på platsen du längtat till. Så glad för din skull och så inspirerad av att du tagit steget.
  Det är väldigt skönt att acceptera och fokusera på det framför en, att tänka på alternativen skapar bara stress. För hur många finns det inte? Det är också lättare när man har ett starkt och efterlängtat mål med det man gör.

  Lycka till!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack, tack!! Ser så fram emot att få visa dig mitt nya hem!

   Reply
 3. Amanda
  6 år ago

  Fina bilder! Hoppas att flytten går bra 🙂

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack!!! Kul att du gillar bilderna!

   Reply
 4. Skog & Fjäll
  6 år ago

  Fina bilder. Du kommer trivas fint, det gjorde jag. Även om det blev mycket åka mellan Ö-sund och Åre för min del. Saknar ofta tiden i Åre, arbetet och kollegorna. Ett fint minne och en kanonbra arbetslivserfarenhet. Önskar dig all lycka.

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack!! Tror också att jag kommer trivas. Alla borde få bo en tid i fjällmiljö. Skoj att du också bott i Åre och att du trivdes!

   Reply

Leave a Reply