In Livet

No fear of missing out.

Det är lätt hänt att tro att bara för att jag bor i Åre så är jag ute på fjället exakt varje dag och exakt hela dagen, från soluppgång till solnedgång.

Riktigt så är det inte och det var en av många anledningar till att jag flyttade närmare fjällen. Just för att kunna välja mina fjälldagar spontant och slippa planera flera veckor i förväg för att komma iväg på en dagstur. När jag bodde i Östersund blev en fjälltur ofta ett projekt medan jag numera kan kliva ut från jobbet och knata upp på till exempel Totthummeln. En fantastiskt lyxig tillvaro. Att ha äventyret runt hörnet är få förunnat.

Just att jag har närheten till naturen gör att jag har ett helt annat lugn vad det gäller naturupplevelser än vad jag hade när jag bodde i staden vid Storsjöns strand. Då ville jag iväg från asfalten så snart jag hade chansen och jagade det vackra vädret. Nu är det helt annorlunda.

Jag kollar sällan väderappar utan låter dagens känsla styra val av upplevelse. Vissa dagar väljer jag att stanna hemma och njuta av lugnet på min balkong. Eller åker in till byn för frukost med en vän och sen ligga på sängen för att läsa en god bok. Och så kommer dagar då fjällturerna avlöser varann.

Jag känner ett sånt lugn i att bo närmare naturen och det gör också att jag aldrig känner att jag missar en naturupplevelse för att jag ”bara” är hemma. Snarare tvärtom, att jag njuter dessto mer nästa gång jag är på tur för att jag medvetet följer och lyssnar på mina behov. För mig är det viktigt att göra saker med närvaro och det här är min strategi för att kunna vara närvarande i det mesta som jag gör.

Vad har du för strategi för att vara mer närvarande i vardagen!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Från bergen i Monterosa till Åre.

Posted on februari 1, 2016

Bergsstugan vid Fröå Gruva, Åre.

Posted on februari 24, 2016

Lördagshäng i Åre

Posted on februari 14, 2015

Previous PostSöndagsuppmaningen!
Next PostEn resa till solen.

6 Comments

 1. Karin Härjegård
  6 år ago

  Jag tänker som du! Att bo här innebär att en kan ta dagen som den kommer på ett helt annat vis! Att följa vädret istället för att jaga vädret.
  P.S. Kan du inte ordna en utomhusmatlagningskurs? jag såg ditt förra inlägg med bilderna av maten och det ser så fantastiskt gott ut!

  Reply
 2. Katrin
  5 år ago

  Visst är det skönt att ha det som du och jag har det. Ta dagen som den kommer.
  Vad roligt och härligt att du önskar en matlagningskurs. Det finns i mina planer och jag behöver bara komma på hur. Kul att du gillar bilderna.

  Reply
 3. Karin Härjegård
  5 år ago

  Yes! Jag anmäler mig när du känner dig redo! 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Jaaaa! Vad kul!

   Reply
 4. Mari
  5 år ago

  Underbart!! Älskade Åre och älskade natur… Jag tar alla tillfällen som ges att vara utomhus, andas frisk luft och njuta. Gärna i fjällen, därav varför jag åker uppåt så ofta 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Helt rätt tänkt! Naturen fyller alltid på med rätt sorts energi!

   Reply

Leave a Reply