In Livet

Fjällen står kvar! 

Något som jag funderat en del på är att vi numera alltid ska ha något att göra. Den ständiga frågan på jobbens fredagsfika är: ”vad händer i helgen”. Jag förstår att den frågan är oskyldig i sig men jag tror att den även kan skapa en massa stress. Om jag svarar att jag inte har några planer eller att jag ”bara” ska vara hemma, är jag då tråkig eller ointressant? När vi matas med fina upplevelsebilder och samtalen ofta handlar om prestationer eller äventyr är det lätt att lockas in tron att det är det bästa. 

Jag vet att jag delar med mig av storslagna vyer och härliga upplevelseberättelser. Men, mellan bilderna och äventyren finns så mycket mer, det som också är viktigt och värdefullt i livet. Jag är faktiskt jäkligt stolt över att jag rätt ofta väljer att göra just ingenting istället för att dra iväg på upptåg. Jag behöver den vila och återhämtning som oplanerade dagar kan ge. För det är det bästa för mig just då. 

Som idag, en lördag med långfrukost framför Vinterstudion. Inga planer, inget att blogga om och inga fantastiska bilder att lägga ut på Instagram. Och vet ni, det har varit en bra dag och precis vad jag behövde. Dessutom så vet jag att fjällen står kvar även imorgon och dagen efter det!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostVinterns äventyr!
Next PostMan tager vad man haver.

No Comments

 1. Karin Härjegård
  3 år ago

  Helt rätt, Katrin! Human being istället för ständigt human doing.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Åh, vilket bra sätt att säga det på. Verkligen det jag menade!

   Reply
 2. Mari
  3 år ago

  Så bra skrivet och så himla himla sant.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Tack, Mari!

   Reply
 3. Katta - Bucketlife
  3 år ago

  Åh, just så. Kontrasterna gör det och fjällen står kvar. Bra livsmotton!

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Kontraster är bäst!

   Reply
 4. helenaenqvist
  3 år ago

  Men just precis så! Vi stannade hemma i helgen, skulle inte göra så mycket egenligen. Ta hand om lägenheten (städa och det där som aldrig blir gjort), några förvånade frågor på jobbet om vi inte skulle till stugan och även under cykelrundan i går, Om varför vi inte var där det fanns snö. Men det är så skönt i bland att bara vara hemma, inte planera så mycket.
  Bra skrivet!

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Tack, Helena. Skoj att du gillade inlägget och bra att få läsa om din tankar kring att bara vara!! Er helg såg fin ut! Även om jag är fundersam till var allt det vita guldet är.

   Reply

Leave a Reply