In Jämtland, Klättring

Om jag…

…hade ställt väckarklockan och kommit upp i tid igår hade jag sluppit klättra i regn. Jag hade bestämt med M att vi skulle klättra igår och vi skulle höras på morgonen för att se vad det var för väder.

På söndagsmorgonen såg det fint ut och enligt samtliga appar skulle det vara uppehåll fram till 12-tiden. Det borde ha inneburit att jag borde ha lagt på ett kol och skyndat mig lite men inte då. Klockan var närmare 12.00 när jag var vid klippan. M ska leda 100 jämtländska klätterleder i sommar och snäll som jag är lät jag honom börja . Han hade valt ut en led som var en bit upp på berget så jag fick klättra dit och stå på en klipphylla för att säkra honom. Det är verkligen skräckblandad förtjusning att stå lite högre upp 🙂

Hur som helst, när M var klar med sin klättring var det min tur och lagom till dess hade molnen dykt upp. Än så länge hade det bara börjat droppa och vi kom överens om att jag nog skulle hinna klättra en kort led. Den här gången var det jag som ledde den, d.v.s att jag sätter slingor i bultar som finns på klippan och på så vis säkrar efterhand. I vanliga fall brukar jag försöka tänka teknik och ta det hyfsat lugnt för att bli en bättre klättrare. Med ett stort regnmoln ovanför huvudet och regndroppar som blev större och större var min klättring vare sig snygg eller teknisk. När jag var nästa klar med leden regnade det rätt rejält och det var små vattenpölar på berget, inte helt optimalt för klättring men det var roligt i alla fall. Ibland undrar jag om jag är lite knäpp, jag tycker faktiskt det kan vara roligt med störtskurar när man minst anar. Eller vänta nu, enligt apparna skulle det börja regna runt 12-tiden och mycket riktigt, det var just det som hände så helt aningslös var jag inte 🙂

Inte en av de bästa bilderna på mig men det bjuder jag på. Notera vattnet på repsäcken, både jag och all klätterutrustning blev dyblöta på bara några minuter.
Inte en av de bästa bilderna på mig men det bjuder jag på. Notera vattnet på repsäcken, både jag och all klätterutrustning blev dyblöta på bara några minuter.
Share Tweet Pin It +1
Previous PostIdag påbörjades...
Next PostMitt nya...

No Comments

Leave a Reply