In Jämtland

Mäktiga och energigivande Tännforsen.

I naturen finns många energigivande platser och ibland har jag svårt att välja var jag finner mest energi. Vissa dagar är det vid en strandkant och andra dagar är det på en fjälltopp. Det bästa är att jag verkligen inte behöver välja ett ställe utan jag har förmånen att bege mig till olika ställen när helst jag önskar. Vilket ställe som jag väljer beror på humör, väderförhållande och vad jag vill med min utevistelse. Ibland beror valet även på om jag är ensam eller har sällskap. När jag var i Åre innan jul hade mitt äventyrssällskap, Katta, definitivt ett finger med i spelet då vi gemensamt valde en vintrig upptäcktsfärd vid Tännforsen. Katta delar nämligen min kärlek till vattenfall och det kändes helt rätt att vara vid Tännforsen i Kattas sällskap.

Tännforsen ligger några mil väster om Åre och tidigare vintersäsonger har det varit servering där men i år var den stängd. Den här säsongen är serveringen stängd och hela området kändes ödsligt på ett sätt det inte varit vid mina tidigare besök. Ödsligt område eller inte så är Tännforsen lika mäktig som tidigare. Vattnet i Indalsälven forsade fortfarande fram utför fallet. Bitvis hade isen vuxit till sig och täckte stora delar av vattenfallets kanter. Det var en gråmulen dag och vattenstänket från forsen landade ofta på oss när vi letade oss ner längs den isiga stigen.

SONY DSC


Tännforsen är ett mäktigt vattenfall och jag gillar att man kan komma väldigt nära vattnet. Dånet från vattnet är ibland öronbedövande och det är en otrolig kraft i den vattenmassa som forsar fram. Här och där skymtas fjällen och spanar man riktigt noga kan man se mitt favoritfjällområde, Skäckerfjällen.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Längst ner där fallet lugnat ner sig hittade vi stora stenblock som gjorda för en utomhusmiddag och dit vill jag återvända snart för att laga middag till tonerna av ett dånande vattenfall och med fjällen som utsikt.

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Mäktiga Tännforsen

Posted on juni 14, 2015

Previous PostVarför jag älskar Jämtland!
Next PostPå snöskor till Vita Renen, Edsåsdalen

No Comments

 1. Kari
  3 år ago

  Häftigt! Jag hade en miniatyr-variant av din upplevelse vid ett pyttelitet fruset vattenfall på Gotland häromdagen och fascinerades oerhört av istappar och frusna vattenformationer.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Såg dina fina bilder på det! Också häftigt på ett annat sätt!

   Reply
 2. Karin Härjegård
  3 år ago

  Ja, Tännforsen är verkligen mäktig. Jag har haft några vigslar där. Dels inne i igloon som fanns förr om vintrarna, dels ute vid forsens dånande för någon sommar sedan.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Åh, vad häftigt med vigsel vid vattenfallet. Och med dig som vigselpräst, bra kombo!

   Reply
 3. Mari
  3 år ago

  Ja, det där stället. Ett så magisk plats, på alla sätt och vis.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Magiskt är rätta ordet!

   Reply
 4. Katta
  3 år ago

  En väldigt härlig dag! Ser fram emot att visa dig Njupeskär. och att äta middag vid Tännforsen 🙂

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Hoppas vi snart kan se Njupeskär!

   Reply

Leave a Reply