In Jämtland, Klättring, Tänkvärt

Klättring är…

…sanslöst roligt och idag hade jag kunnat klättrat hur länge som helst. Solen strålade, det var skönt i luften och friktionen på berget var grymt bra.

20130624_181031

Strax efter lunch träffades jag och J på Frösöberget för att klättra. Precis som alltid när jag klättrar med J blir det mycket klättring och jag klättrar helt andra leder än de som jag vanligtvis harvar på med. Idag passade jag även på att leda några leder och det gick otroligt bra. Det är dags för mig att leda någon led varje gång som jag klättrar. Jag vet att jag klarar mer än det som jag hittills presterat och för att utvecklas så behöver jag utmana mig själv.

Jag blir helt lyrisk av att klättra dagar som denna, jag vet inte hur många gånger under dagen som jag har utbrustit att det är löjligt roligt att klättra. Sällskapet gör sitt till också, jag gillar när det är effektiv klättring med en mix av lättare leder och förhållandevis tunga leder. Jag trivs när jag känner att jag nyttjar min kapacitet till max och armarna fullkomligt skriker av utmattning. Det är skönt att känna att jag törs gå på även om leden är lite för svår för mig och att det finns en risk för att falla. Fasiken, vad roligt det är att bara ösa på! Jag längtar redan tills nästa gång jag får klättra, då vill jag sätta de där kruxen som jag är otroligt nära att klara!

Klättring är en aktivitet som verkligen kräver fullkomlig tillit till den personen som säkrar dig och det är en speciell känsla att lägga ditt liv i någon annans händer på det vis som du gör vid klättring. Jag kan erkänna att det har hänt fler än en gång som jag blivit aningen skraj när jag är långt uppe på klippan, idag hände det flera gånger och framför allt när jag testade mina gränser på svåra krux. Återigen hade sällskapet en stor inverkan på mig, jag litar fullkomligt på J och det är därför som jag törs testa de svårare lederna. När jag kände att jag blev rädd under delar av dagens klättring kom jag att tänka på några kloka ord som jag hörde på gårdagens middag. Kloka ord bör man dela med sig av, därför avslutar jag kvällens inlägg med dessa ord som är lika tänkvärda för utmanande aktiviteter som för livet: Det är lätt att vara modig när man är trygg. 

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Tillbaka i …

Posted on augusti 6, 2013

Fy tusan vad…

Posted on april 29, 2014

Äventyr med guldkant.

Posted on juli 26, 2016

Previous PostÄven sent...
Next PostExakt noll...

No Comments

Leave a Reply