In Islandshästar, Jämtland, Ridning, Upplevelser

Trots att regnet…

…öste ner idag passade jag på att ta en ridtur när jag var i Vallbo. De som jag bodde hos har fina Islandshästar och jag fick låna stoet Naijla. Det var länge sen jag red och efter en ridtur som denna undrar jag varför. Det finns få saker som är så avslappnande, roligt och energiskt som att rida ute i skogen. Vi var tre ekipage idag och vi höll ett rätt högt tempo. Jag och Naijla var i slutet av ledet och det var fler än en gång som jag fick torkat bort smuts i ansiktet eftersom hästarna framför slog upp en hel del lera. Under vissa av galoppsträckorna kunde jag inte låta bli att tokskratta. Det är så vansinningt roligt att rida snabbt på smala, slingriga skogsstigar och det går helt enkelt inte göra annat än skratta. Naijla var dessutom enkel att få in i tölt så jag fick tölta en hel del. Löjligt roligt!

Gamla ridleden mellan Vallbo och Ottsjö. Tova och Skugglisa rider i täten.
Gamla ridleden mellan Vallbo och Ottsjö. Tova och Skugglisa rider i täten.
Vi red i skogen längs med Vålån. Bakom dimman skymtade Ottfjället, ett magiskt fjäll som är mitt favoritfjäll. Tyvärr var det svårt att ta bra kort i regnet.
Vi red i skogen längs med Vålån. Bakom dimman skymtade Ottfjället, ett magiskt fjäll som är mitt favoritfjäll. Tyvärr var det svårt att ta bra bilder i regnet.
Chaps och Islandströja höll mig torr. Naijla däremot var både smutsig och blöt.
Chaps och Islandströja höll mig torr. Naijla däremot var både smutsig och blöt.

En riktigt bra avslutning på en riktigt bra vecka. Jag somnar nog med ett leende även ikväll, precis som jag gjort flera kvällar den senaste veckan.

 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostDen älgjägare...
Next PostIdag är...

No Comments

Leave a Reply