In Islandshästar, Jämtland, Ridning

Kvällsritt med fart och skratt

Då och då får jag erbjudande om att rida Islandshäst ute på Frösön. Givetvis tackar jag ja så ofta som jag har möjlighet och ikväll kunde jag göra det. Att vara ute på hästryggen i naturen är balsam för själen och jag längtar redan till nästa gång.

image

Kvällens tur följde slingriga stigar, Storsjöns strand, mjuka och leriga gräsvägar och torra grusvägar. Hästarna var pigga och satte gärna av i tölt och galopp. Att galoppera i skogen är en enorm frihetskänsla. Flera gånger kom jag på mig själv att bara tokskratta för att det är grymt roligt att rida när det går undan som det gjorde ikväll.

image

Naturområdet ner mot Bynäset på Frösön är verkligen en pärla för ridning. Det är en  härlig känsla att rida jämte Storsjön, speciellt en kväll som denna när vågorna slog mot strandkanten och solen lyste över fjällen. Älska Jämtland!

image

Bilderna från dagens tur blev allt annat än bra men så går det när man ska försöka fota i farten. Rena rama turen att jag inte tappade mobilen när jag tog bild 2. Det var visst ett dike precis där och det tyckte min häst att hon skulle hoppa över. Jag var inte riktigt med på det!

Kvällens tur var en sån där tur som gav massor av energi, både fysiskt och mentalt. Skratten dröjer sig kvar och jag kommer somna med ett leende på läpparna. Grym kväll!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostPerspektiv
Next PostKretsloppshuset, Mörsil

No Comments

 1. Katten - Bucket Life
  4 år ago

  Åh, det erbjudandet skulle jag också vilja få med jämna mellanrum 🙂

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Ja, det förstår jag! Det är onekligen lite lyxigt att jag får rida där då och då!
   Har tyvärr inte varit in på din blogg på ett tag, var knas med den sist jag var in…..vet du om nån fler haft problem när de varit in på den?

   Reply

Leave a Reply