In Äventyr, Friluftsmat

Fäbodvandring mitt i vintern.

Ett av mina äventyrsmål den här vintern är att knata upp till toppen av Suljätten som ligger i den vackra Kallbygden. Eftersom jag visste att även Sara vill dit så bestämde vi tillsammans att vi skulle försöka snöskovandra dit igår. Det var innan regnet, glashala vägar och den obefintliga sikten drog in över Jämtland. Så efter ett rådslag på en spegelblank isgata i Bonäshamn bestämde vi oss för att köra längs Kallvägen och se vad vi kunde hitta på istället.

Kallvägen kan vara en av Jämtlands absolut vackraste vägar. Här och där försvann regnmolnen och vyerna blev storslagna som alltid i Kallbygden. Efter långsam körning nådde vi fram till parkeringen nedanför Suljätten. Jag är glad att jag hade med mig Sara eftersom hon visste att det fanns en fäbod lite lägre upp längs den snöiga skogsvägen. Det kändes som ett fullgott alternativ till Suljättens topp där vi i alla fall inte skulle få någon utsikt.
img_6978

Efter en lagom vandring, utan vare sig skidor eller snöskor, nådde vi fram till fäboden Lillvallen. Runt den öppna skogsgläntan fanns det små hus här och där. Ensligt och med naturen när så fixade vi eld och lagade mat på Trangiakök. Återigen blev det en stund då vardagen kändes otroligt långt borta. Samtidigt inser jag att det här är min vardag, att kunna vara i naturen var och varannan dag. Att bo nära fjäll och skog, det är min vardag. Hur lyxigt är inte det?

img_7003

img_6957

img_7044

ps. fotona på mig har såklart Sara tagit. Hon kan fota hon!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostVåffelsäsong på gång. 
Next PostVinterns äventyr!

No Comments

 1. traningsgladje
  3 år ago

  så himla bra vardag alltså – och en lördag som kändes som en riktigt lyckad dag trots gråvädret. tack för upplevelsen!

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Mycket bra lördag!! Tack själv, vi gör ju upplevelsen tillsammans ☺

   Reply
 2. erikssonmari
  3 år ago

  Vad härligt ni hade! Synd på vädret men ack så fint ändå 🙂

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Oförskämt härligt! Vädret tänkte jag inte så mycket på för allt var så himla bra!

   Reply
 3. Man tager vad man haver. | Katrins Äventyr
  3 år ago

  […] helgen gjorde jag och Sara en fäbodtur. I mitt inlägg om den berättade jag att vi lagade mat på Trangiaköket. Så länge det inte blåser storm eller […]

  Reply

Leave a Reply