In Friluftsmat

En finare lördagsmiddag

I lördags var första helgen i mitt nya hem. Tillsammans med Sara hade jag planerat att det skulle firas med eld och middag utomhus. Vad jag inte visste var att Sara och Katta dessutom hade planerat att överraska mig med ett spontant besök från Katta. Gissa om jag blev glatt överraskad när Katta dök upp tillsammans med Sara för frukost hemma hos mig. Så här och så här såg vår dag ut genom linserna på deras kameror. 

Men, jag snabbspolar lördagen fram till kvällen och middagsdag. Vi ville laga mat på elden och slippa dra med stormköket. Eld är liksom aningen mysigare! Efter en del klurande bestämde vi oss för varma mackor och soppa. 

I julklapp fick jag ett mackjärn och sedan tidigare har jag en lite större kastrull som jag använder på öppen eld. Enkelhet är bra så soppan köptes på Ica. Till varma mackorna plockade vi det som fanns i Saras kyl och min kyl. Den här gången blev det:

 • Halloumi
 • Bacon
 • Röd lök
 • Soltorkade tomater
 • Smör
 • Spenat
 • Och så lite extra ost

Mackorna smördes hemma och ja, det blir verkligen bäst om det är smör på utsidan också. Bacon och halloumi stektes hemma. 

I skenet från Åre och slalombackarna hittade vi en tyst plats vid Åresjön. Katta tände en eld och så snart elden började spraka fixade vi ihop mackorna. Två små mackor åt gången fick plats i mackjärnet. På ena hörnet av elden puttrade soppan och i det andra låg mackjärnet. Efter en stund hördes det hur osten fräste till av eldens värme och en härlig doft av mat spred sig runt vår lägereld. 

Alltså på riktigt, lördagens varma macka kan ha varit den godaste jag någonsin ätit. Kombinationen av halloumi, bacon och spenat var helt galet bra! Soppan var också god och värmde gott där vi satt under stjärnhimlen.En lördagsmiddag väl värd att minnas! 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Med fjällen runt hörnet! 

Posted on maj 19, 2017

Vårtankar!

Posted on maj 14, 2015

Mot nya äventyr! 

Posted on maj 28, 2017

Previous PostÄntligen hemma! 
Next Post#livet ftw

No Comments

 1. Mari
  4 år ago

  Episkt <3
  En sådan middag måste jag fixa snart. SÅ mysigt 🙂

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Episkt var ett bra ord! Ner i äventyrsburken med det förslaget ☺

   Reply
   1. Mari
    4 år ago

    Det förslaget finns redan i burken – hoppas dra den lappen snart 🙂

    Reply
    1. Katrin
     4 år ago

     Härligt!! Det hoppas jag med.

     Reply
 2. Katta
  4 år ago

  Godaste middagen på länge! Och så himla fint att få se dig i ditt nya hem ❤

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Desamma ☺

   Reply
 3. Astrid
  3 år ago

  Hej! Visst är du Katrin som var lärare på Storsjöskolan en gång i tiden? Jag vet inte om du minns mig men jag heter Astrid och ville bara säga hej och tack för att du var en så bra lärare! 🙂 Skriv gärna en rad till astridmadberg@icloud.com om du har lust! Kram

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Hej!! Klart jag kommer ihåg dig!Skoj att höra ifrån dig och tack själv för alla grymma skrivalster som jag fick läsa. Hoppas du mår bra! Jag skriver på din mail smart. Kram!

   Reply

Leave a Reply