In Fjällen, Upplevelser

Vindpiskad topptur på Getryggen, Storulvån.

Idag var det äntligen dags för en topptur igen, det var på tok för länge sedan. Jag överlät valet av fjäll till mitt sällskap och hans val föll på Storulvån eftersom det var där solchanserna verkade finnas. Mycket
riktigt, där fanns det både sol och vind. Mest av det senare!

image

Efter lite kluranade och förklaringar om olika toppar man kan nå från Storulvån föll valet på Getryggen. Mest för att den är lätt att nå och inte allt för besvärlig utför. Det kändes som ett klokt val en blåsig dag som denna.

image

Vi utgick från parkeringen vid Storulvåns Fjällstation. En kort, kort bit i fjällbjörksterräng men rätt snabbt försvann både björkarna och den mjuka snön. Istället blev snön hård och vindpinad men då är det aningen lättare att knata uppför eftersom man slipper spåra.

image

Förvånande nog avtog vinden när vi påbörjade vår topptur. Helt plötsligt kände jag att jag nästan var för varmt klädd. Ett tag funderade jag på att plocka av en tröja men kände att det var för chansartat. Och tur var det, några hundra meter upp fick vinden kraft igen. Nu var det bara att kämpa på uppåt med sidovind som fick mig att vackla till ibland. Om det hade varit snöfall hade jag givetvis vänt om men nu var det klar sikt så det kändes säkert att fortsätta uppåt.

image

Efter några hundra meter till kände jag att det inte var roligt längre. Vinden var för stark och vi beslutade oss för att vända tillbaka. Det är alltid lika spännande att dra av stighudarna i stark vind. Min teknik för att få av stighudarna har en del att önska men idag var det inte läge att träna på den. Jag satte mig helt enkelt i snön och trixade av dom. Det såg kanske inte supersnyggt ut men jag var nöjd att vare sig stighudarna eller jag blåste bort innan jag fått ordning på allt.

image

Efter jag ordnat till skidor, pjäxor och googles för utförsåkning så var det bara att ge sig iväg. Idag var det nästan som att åka i en pist eftersom snön var så hårt packad. Det kändes bättre än vanligt utför om man bortser från att jag inte såg konturerna i snön. Molnen hade hunnit dragit in och det gjorde att det blev svårt att läsa terrängen. Utmaningar är dock till för att övervinnas så det var bara att åka på utför.

image

Det blev inte den längsta toppturen men riktigt skönt att komma iväg till fjälls och spana ut över vidderna. Jag längtar redan tillbaka!

image

Alla bilderna är från olika platser på dagens topptur förutom den nedersta som är efter Storulvåvägen. Några bilder har mitt trevliga sällskap bidragit med, tack för det och en bra dag!

image

Nu är det dags att titta på VM-studion och sen packa om ryggsäcken. Imorgon hägrar nya äventyr 🙂

Share Tweet Pin It +1

You may also like

En fysiskt ansträngande…

Posted on mars 2, 2014

Earn your turns!

Posted on mars 20, 2016

Min goda vän…

Posted on mars 30, 2014

Previous PostSemesterfunderingar.
Next PostFjällstugedrömmar

No Comments

 1. Emma
  5 år ago

  Åh vad fint och härligt det såg ut!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Tack! Ja, det var riktigt härligt,vinden till trots 🙂

   Reply
 2. L8
  5 år ago

  Jaa, härliga Jämtland. Jag är inte inne varje dag på din blogg men rätt som det är ”catchar jag upp” och går igenom ett helt gäng goa äventyr kryddade med fantastiska bilder. Nu är det snart dags för det sedan länge planerade besöket hos dig och jag hoppas och tror på både äventyr och sol.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Tack för fin kommentar 🙂

   Som jag ser fram emot ditt besök!! Äventyr och solsken hoppas jag oxå på 🙂 Finns även en mycket stor chans till en mjukstut eller två…

   Reply

Leave a Reply