In Fjällen, Katarinabacken, Upplevelser

Klockan 09.07…

…satt jag och syrran i liften Klövsjö Express på väg upp för lördagens första åk i Katarinabacken, Klövsjö. Igår bestämde vi att vi skulle vara i backen klockan 09.00 trots att vi åkte från stan och det lyckades vi nästan med. Vi ville verkligen maxa vår dag i skidbacken eftersom det är grymt roligt att åka slalom.

Sportlov till trots var vi hyfsat ensamma i backarna större delen av dagen och i vanlig ordning var det väldigt lite liftköer. Lite förvånande att det var så lite folk i backen men antingen tyckte de att det var för dåligt väder eller så satt alla bänkade framför OS och såg Kallas bragdlopp! Givetvis hade jag gärna sett stafetten men å andra sidan gjorde det absolut ingenting att det var folktomt i backarna. Det blev mer skidåkning till mig på det viset!

När vi i slutet av dagen packade in våra skidor i bilen kollade vi my.skistar-appen. Jag summerar 30 åk och nästan 10 000 fallmeter, inte alls pjokigt och det kommer säkert att kännas i benen i morgon. Det är löjligt skoj att åka utförs, speciellt en maxade dag som denna. För er som funderar på om jag hunnit njuta av dagen kan jag garantera att det har jag. Jag njöt av att få stå på i backarna, känna snön piska i ansiktet och mjölksyran i benen. Japp, det är njutning och precis på så vis som jag vill att en slalomdag i februari ska se ut. Framåt slutet av mars kan jag tänka mig att ändra det konceptet och sitta i solen mellan åken men tills dess är det fart i backen som gäller!

Katarinabackens pister var fantastiskt bra idag!
Katarinabackens pister var fantastiskt bra idag!

Tack för en grym och snabb dag i backen!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Långledig från jobbet

Posted on april 10, 2015

Tältning i snön

Posted on april 5, 2015

Topptursförsök på Jengegietje

Posted on april 4, 2015

Previous PostFramemot tidig eftermiddag...
Next PostEn fysiskt ansträngande...

No Comments

 1. Bodil
  6 år ago

  Ibland dyker tanken upp att jag ska kolla vart äventyren tar dig. Så härligt att läsa om vinterlandet och dess utbud, och kolla på de fina bilderna….så ser det inte ut utanför mitt fönster!
  Vid tillfälle får du gärna messa ditt nummer, jag har bytt telefon och därmed tappat halva adressboken.
  Ser fram emot mer go läsning:) sköt om dig! Kram B

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Vad roligt att du uppskattar mina historier från norr. Hoppas att allt är bra med dig så hörs vi snart.
   Jag fixar även numret.
   Kram

   Reply

Leave a Reply