In Det goda livet, Fjällen, Jämtland, Upplevelser

Vilken tur att…

…jag har en snäll syster som lånar ut sin bil när min egen står i garaget och skäms för att den är trasig. Det givna målet för en dag med lånad bil var självklart fjällen, det var ett tag sen sist jag var iväg. Eftersom jag hade en tid att passa på eftermiddagen valde jag att åka till Edsåsdalen och vandra upp till Renfjället. En lagom tur för den tid som jag hade till mitt förfogande. Idag fick jag sällskap av min systers svägerska M, hennes första fjälltur i vuxen ålder!

Vid Renfjället finns fjällstationen Vita Renen. Fantastisk mat, bra service och bra boende. Rekommenderas varmt.
Vid Renfjället finns fjällstationen Vita Renen. Fantastisk mat, bra service och bra boende. Rekommenderas varmt.
Stigarna upp till Renfjället  omgavs av vackra färger. Nästa gång vill jag springa här!
Stigarna upp till Renfjället omgavs av vackra färger. Nästa gång vill jag springa här!

Tidigare har jag bara varit till Renfjället på vintern, dels på skoter i jobbet och dels på skidor. Dessa besök har varit under vårvintrarna, riktigt härliga turer som har gjort att Renfjället blivit ett av mina favoritställen. Eftersom Renfjället är ett lättillgängligt fjäll, både via skidor och skoter, brukar det ofta vara rätt mycket folk där på vårvintern. Idag var det helt annorlunda, helt ensamma på fjället. Inte ens en liten lämmel som sällskap. Jag trivs på ett folktomt fjäll, det är bara att välja vilken fikaplats man vill och njuta av vyerna. Det är svårt att inte trivas och som vanligt gick tiden lite för snabb.

Bilden säger mer än ord...
Bilden säger mer än ord…

Förutom lunchstunden i sluttningen av Renfjället unnade vi oss två mindre fikapauser. Jag tänkte att det är bäst att lära M att det är viktigt att pausa och njuta av fjällen. Pausen på nervägen blev på en torr tuva mitt på en myr. Solen värmde, ljungen doftade, höstfärgerna hade exploderat och det var helt tyst omkring oss. Det var otroligt rofyllt och jag var nära att somna. Oj, vad jag trivs i fjällen. Har jag skrivit det tidigare?

Turen avslutades med att  fixa morgondagens frukost.
Turen avslutades med att fixa morgondagens frukost.
Share Tweet Pin It +1

You may also like

Om jag räknat…

Posted on juni 7, 2014

Skridskopremiären blev…

Posted on november 11, 2013

Ut på tur, aldrig sur!

Posted on februari 29, 2016

Previous PostMånga personer...
Next PostKvällens utmaning och...

No Comments

Leave a Reply