In Det goda livet

Med staden inom synhåll.

Som jag så många gånger tidigare har skrivit så gillar jag att upplevelser och äventyr kan vara både enkla och nära. Om man kombinerar det med att laga god mat utomhus så har man en fin kväll som ger frisk luft, intressanta samtal och ny energi. Ett otroligt enkelt recept på ett vardagsäventyr, precis som Helena uppmuntrar till i sitt inlägg #52vardagsäventyr

Häromkvällen åkte jag och min kompis Hanna till Andersön, ett naturreservat några mil utanför Östersund. Med oss hade vi ved, kameror, liggunderlag, stormkök och mat. Vi parkerade längst in på ön och gick ut till strandkanten där det fanns en eldstad.

Hanna ordnade elden och jag fixade med maten som jag lagade på Trangiaköket. Jag hade plockat ihop det jag hittade hemma och ute på ön blev det till en god middag. Hackad paprika, svamp, potatis och lök fick fräsa tillsammans med kikärtor. Till det stekte jag halloumi från Skärvångens bymejeri, det godaste halloumi någonsin. Hemma hade jag blandat ihop crème fraiche och sötsur sås som jag serverade till mitt hopkok. Hanna hade tagit med bröd och smör. Vips så hade vi en lyxig, god vardagsmiddag.

SONY DSC

Det blev en kväll där staden och vardagens brus kändes väldigt långt borta. Jag hade haft en galen dag på jobbet och så fort jag hörde eldens sprakande var det som att jobbdagen bara försvann. Östersund och Frösön syntes från stranden där vi satt. Så nära och samtidigt väldigt långt borta. Tystnaden var påtaglig och gick nästan att ta på. Det är otroligt häftigt att vara nära civilisation och känna att man är i en helt annan värld. 

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Äventyr med guldkant.

Posted on juli 26, 2016

Årets första grilllunch!

Posted on april 7, 2016

Man tager vad man haver.

Posted on januari 29, 2017

Previous PostJaktstugan, Vemdalen.
Next PostVåffelsäsong på gång. 

No Comments

 1. Helena Enqvist
  5 år ago

  Just det där vill jag göra mer, att äta ute även när jag är hemma i stan! Jag provade den där osten på julmarknaden, så himla god!

  Vi pratade just på vägen ned Hasse och jag att det snart är dags att vi ses i ”verkligheten”. Kanske ta en fika när du är i Björnrike eller något. Det hade varit så roligt!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Visst är den god!! Ha som mål att ha en utomhosmiddag runt stan per månad….det fixar man ☺

   Klart vi ska ses, det är verkligen på tiden och vore superkul!

   Reply
 2. Mari
  5 år ago

  Låter helt underbart! Så enkelt och så nära, det där borde fler testa 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Håller med! Mer utemiddag till oss alla!

   Reply
 3. Katta bucketlife
  5 år ago

  Vilken underbar middagsplats. Och så enkelt det kan vara. Åh vad jag längtar upp till en Katrinmiddag 🤗

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Enkelt är bra!! Välkommen hit så får du se Andersön och så äter vi middag där! Längtar till du kommer upp igen.

   Reply
 4. FREEDOMtravel
  5 år ago

  Mysigt! Jag gillar idén om vardagsäventyr. Tyvärr har jag själv inte kommit utanför dörren den här helgen (jobb!), men det är i alla fall tur att jag sitter i en husbåt så jag ändå känner hur vattnet rör sig och hur isflaken då och då slår i skrovet 😉

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Märkligt att dina kommentarer hamnar där….
   Vardagsäventyr är så bra och enkelt. Härligt att jobba sittandes i en husbåt ☺ Kan tänka mig att det är rogivande med vattnet.

   Reply
 5. Helena FREEDOMtravel
  5 år ago

  Nu tror jag bergis att min kommentar hamnade i skräpkorgen!!! Kolla där… gärna! Nu provar jag att skriva utan att fylla i bloggadressen (det är den som brukar stoppas av nån konstig anledning…)

  Reply
 6. #52vardagsäventyr - era bilder och inlägg - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  4 år ago

  […] och på Instagram. Hon har varit en flitig äventyrare och delat med sig av många fina inlägg. Som med staden inom syhåll eller lugn […]

  Reply

Leave a Reply