In Det goda livet, Tänkvärt, Utflyktsmål

Kretsloppshuset, Mörsil

image

Eftersom jag jobbar helg så var jag ledig idag istället och då passade jag på att möta upp en god vän för lunch på Kretsloppshuset i Mörsil. Det är ett mysigt, rogivande ställe som jag besökt flera gånger.

image

Invändigt är Kretsloppshuset fyllt med olika växter och däribland vinrankor. I ett av hörnen finns det en vattendamm. Bland all grönska kan man fika eller äta lunch. Givetvis är det mesta ekologiskt och så närproducerat som det går. Eller vad sägs om barnpannkakor gjorda på ägg som värpts av hönorna som spatserar i trädgården bakom Kretsloppshuset?

image

Idag satte vi oss inne men varma, soliga dagar kan man sitta i trädgården som omgärdas av olika blommor, träd och gröna växter. Ibland när jag varit på tur i västra Jämtlandsfjällen brukar jag svänga in hit, köpa en glass och sätta mig i deras trädgård. Alltid lika trivsamt!

image

Efter den goda lunchen visade det sig att solen tittat fram. Vi gick upp till Rosengården som ligger i anslutning till Kretsloppshuset. Det är ett område med massa, massa olika rosbuskar. Det bara några få som börjat blomma så jag tror jag får åka tillbaka lite senare för att se hur det ser ut när rosorna är i full blom.

Ibland är det fascinerande när tid och rum bara försvinner. Vi skulle bara gå upp en snabb sväng till Rosengården. Det blev att vi satte oss bland alla rosbuskar och helt plötsligt hade det gått minst två timmar. Kvalitativt, enkelt, klokt, roligt och grymt kompishäng. Precis sånt som jag uppskattar en fredag i juli. Eller ja, egentligen vilken dag som helst!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostKvällsritt med fart och skratt
Next PostKamerafunderingar

No Comments

Leave a Reply