In Det goda livet, Fjällen, Islandshästar, Upplevelser

Jormreunion

I somras var jag iväg på flerdagarsritt via Rid i Jorm. Jag blev medbjuden av tjejen som jag rider med på Frösön. När den chansen dök upp kände jag att det bara var att hänga med eftersom jag länge har velat göra den här turen.Ikväll ska jag träffa några av tjejerna som var med på turen för en Jormreunion med middag och fotovisning. Eftersom jag håller på att kolla igenom mina kort tänkte jag även passa på att lägga upp några av mina Jormbilder här på bloggen.

Aug2014 028

 

Ankomstkvällen till Korpens öga bjöd på magisk utsikt över Jormsjön. Det såg lovande ut inför den kommande tredagarsritten i Frostviksfjällen.

Kamera2014 053

 

Samtliga måltider lagades över öppen eld. Den här dagen serverades nygrillad röding i tunnbröd, så gott att jag kan sticka iväg på den här ritten igen. Vi fick otroligt bra mat eller vad sägs om renskavsgryta, kolbullar och kantarellrisotto, ja inte samtidigt då förstås.

 

Aug2014 032

 

Vid den här sjön bodde vi två nätter eftersom Rid i Jorm har sitt basläger här. På våren sätter dom upp ett gäng tält och en stor kåta och så är det här gästerna bor när man är ute på långritt. Vi kunde lämna packningen här och eftersom vi red olika sträckor varje dag så gjorde det inget att vi kom tillbaka till samma plats på kvällarna. Snarare tvärtom eftersom det gjorde att vi kunde bada med hästarna i sjön.

Kamera2014 068

Jag älskar den här bilden. Det ser verkligen ut som hästarna står och njuter av utsikten. Fjällen man ser på bilden ligger i Norge och jag kan erkänna att jag vill dit till fots också. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad som heter.

Kamera2014 065

 

Mellan stenpartierna i mitten red vi ner för att därefter rida genom dalen upp mot dom snötäckta partierna. Vi red upp på fjället i bakgrunden och på andra sidan om det stannade vi för lunch den här dagen. Den lunchplatsen kan ha varit ett av dom vackraste ställen som jag ätit lunch på. Jag hoppas att någon av tjejerna har en bild på det så att jag kan visa eftersom ord inte räcker för att beskriva den.

 

Kamera2014 123

 

Sjön vid baslägret. Båda eftermiddagarna kom vi tillbaka på andra sidan sjön, ungefär mitt på bilden. Därifrån var det fri galopp i vattenbrynet så att både vi och hästarna var genomblöta när vi kom fram till lägret. Löjligt, löjligt roligt!

 

 

Kamera2014 071

 

Min trotjänare under fyra dagar på fjället. En bra häst med fart när det skulle vara fart och trygg i alla olika terränger.

 

Kamera2014 059

 

Jag tror att alla, oavsett ridvana, skulle njuta av den här upplevelsen. Islandshästar och fjällvyer är en oslagbara kombination. Det finns inte utrymme för stress utan man är i nuet. Precis som en semester bör vara.

 

Kamera2014 049

 

Vyn mot Jormvattnet där Rid i Jorm och Korpens öga ligger. Efter tre dagar på hästrygg avslutades turen på Korpens öga där vi bastade, badade i vedeldad tunna och mat i vikingainspirerad lokal. Riktigt härlig avslutning på grymma dagar. Det här var ingen superbillig upplevelse utan det kostade närmare 6000 kronor. Då var det två nätter på deras hotell och två nätter på fjället samt all mat inräknad. Om man tänker på vad en dagstur på häst eller en hotellnatt kostar så känner man att den här turen är rätt prisvärt i alla fall. Jag tycker att den var värd varenda krona eftersom det var en sån otroligt härlig upplevelse.

 

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

En av mina största fjällupplevelser.

Posted on januari 19, 2016

Perspektiv

Posted on juli 12, 2015

Frihet och lycka på fjället.

Posted on oktober 22, 2017

Previous PostVåffelturer
Next PostBortblåsta fjällturer

No Comments

  1. Perspektiv | Katrins Äventyr
    6 år ago

    […] Det här storslagna äventyret kan du läsa om här. […]

    Reply

Leave a Reply