In Det goda livet, Fjällen, Islandshästar, Jämtland, Ridning, Upplevelser

Jag har…

…bestämt mig, Jämtland och dess varierande natur är lika fantastisk oavsett årstid. Det gäller bara att anpassa aktivitet och kläder efter årstid och väder. Vi har dessutom haft en grym höst som aldrig verkar ta slut. Min förhoppning, kanske något naiv, är att hösten fortsätter med kalla, krispiga dagar och så vips en vacker morgon ligger det massor av snö på marken. Snö som stannar tills vårvintern dyker upp. Jag tycker vi skippar allt slask mellan fina höstdagar och mjuk, fluffig snö. Dessvärre tror jag inte att det kommer bli på det viset men önska kan jag få göra.

I fredagseftermiddag körde jag upp till min kompis Katti i Vallbo där hon nyligen köpt ett litet hus. Under större delen av bilfärden satt jag och svor för mig själv eftersom det var sjukt halt och en dimma som gjorde att jag såg max fem meter framför bilen. Jag hatar verkligen att köra i dimma! Det var dock som en magisk gräns någonstans när jag nådde kommungränsen till Åre, helt plötsligt var allt klart igen. Hmm, nästan som att fjällkommunen ville säga mig något 😉

Stackars Katti trodde att jag var på väg att flytta in när jag kom in med mina tre stora väskor och någon matkasse. Jag skulle inte haft något emot att bott lite längre i hennes gäststuga. Orsaken till alla väskor var att jag inte hade någon aning om vad vi skulle hitta på under mitt besök. Det var bättre att ha med allt istället för att inte kunna ha gjort det som erbjöds och således hade jag med mig ridkläder, vandringsprylar, långfärdsskridskor och springprylar. Japp, även för ett dygn till fjälls lyckas jag få med fyra par skor.

Det var riktigt skönt att komma upp till Katti. Jag trivdes verkligen i hennes hus, det var lugn och rofyllt men fyllt med massa energi. Kvällen tillbringades med god mat, allmän uppdatering av livet och givetvis en mysig brasa i hennes kamin. När det väl var dags för mig att sova gick jag ut till min lilla stuga och då var himmeln helt stjärnklar. Riktigt fint och skönt att det inte fanns någon gatubelysning som förstörde känslan av att vara mitt ute i vildmarken.

Frukost på sängen uppskattas även av pållarna.
Frukost på sängen uppskattas även av pållarna.

Lördagen var i stort sett öppen för valfria aktiviteter men valet föll på hundpromenad och ridning, givetvis inte samtidigt. Jag kunde omöjligtvis välja bort ridning när det fanns en möjlighet. En social promenad med Katti och hunden Hrappur tackade jag inte heller nej till. Miljön runt Vallbo är fin oavsett vad man hittar på. Det är svårt att inte trivas, det är bara att njuta och hoppas att tiden går långsamt.

Höstpromenad längs Vålån. Titt som tätt skymtade Ottfjället bland träden.
Höstpromenad längs Vålån. Titt som tätt skymtade Ottfjället bland träden.

 

Ridningen blev återigen på Islandshästen Nayla och hon var en liten töltmaskin. Den här gången var hon något mindre tränad och det märktes en del men hon var otroligt ivrig. Nayla ville nog inte erkänna att hon, precis som sin ryttare, borde träna mer och bättre utan istället pinnade hon så gott det gick på de halkiga skogsbilvägarna. Vi avslutade ridturen med att busrida på en av ängarna och det var galet roligt. Så där så att jag inte kunde låta bli att skratta. Katti filmade lite när jag red på ängen, tids nog kanske jag kan lista ut hur jag lägger upp det klippet på bloggen.

Busridning på ängen. Fjället Middagsvalen i bakgrunden.
Busridning på ängen. Fjället Middagsvalen i bakgrunden.

Dagen gick på tok för fort men som tur är kan jag åka upp snart igen. När jag körde från Vallbo började solen gå ned över snötäckta fjäll. Solen färgade himlen rosa och jag var stannade bilen flera gånger för att njuta av vackra vyer. På väg hem slog det mig flera gånger att jag är otroligt tacksam över att jag bor i Jämtland. Jag trivs!

Ottfjället och Ottsjön. Det fanns knappt någon is alls på sjön. Förhoppningsvis dröjer det bara någon vecka till.
Ottfjället och Ottsjön. Det fanns knappt någon is alls på sjön. Förhoppningsvis dröjer det bara någon vecka till.
Share Tweet Pin It +1

You may also like

Tidigare i vecka…

Posted on januari 24, 2014

Previous PostFörsta november...
Next PostVerkar fantastiskt smart...

No Comments

Leave a Reply