In Det goda livet

HumleLiret i Klövsjö

Härom dagen skrev jag i ett inlägg att jag längtade efter att äta på en riktigt bra restaurang eftersom det var på tok för länge sedan. Så för att ändra på det passade jag i helgen på att äta på HumleLiret i Klövsjö, en restsurang som jag länge velat besöka.

I en ombyggd lada mitt i den lilla jämtländska byn Klövsjö ligger HumleLiret. Rustikt trä, levande ljus och få sittplatser gör stället väldigt mysigt och personligt. Det finns en värme i lokalen som är svår att hitta på större krogar och ägarna är mån om sina gäster, tar sig tid att berätta och förklara om maten som serveras.

image

Maten då? I samband med att vi bokade bord fick vi även beställa maten. Jag tycker alltid att det är svårt att bestämma i förväg men valde en svampgrej som förrätt och röding som varmrätt. Mitt sällskap beskrev förätten som intressant och jag kan inte göra annat än att hålla med. Intressant men ingen större smaksensation. Däremot var varmrätten riktigt, riktigt bra. Jag är rätt kräsen vad det gäller fjällfisk men den här var hur bra som helst. Till rödingen serverades betor och pepparrotsmayo. Och givetvis ett gott vin.

image

I samma lokal som HumleLiret finns ett microbryggeri, Klövsjö Gårdsbryggeri -KGB och den öl som bryggs där serveras i restaurangen. Till förrätten valde vi prova en av gårdsbryggeriets öl, Winter Cooler. Den ölen bryggs endast under vintersäsongen, den får klart godkänt av mig och då tycker jag knappt om öl.

Middagen avslutades med efterrätt, en fantastiskt god sådan och jag kan inte komma ihåg sist jag åt en sån god efterrätt. En glass gjord på gammeldags messmör, lagd på jordnötskross och till det en liten kladdkaka. Så vansinnigt gott!

image

Maten höll hög klass och det är inte förvånande att HumleLiret är omskriven i White Guide. Jag tycker det är roligt att det finns många restauranger i Jämtland och Härjedalen som fått plats i White Guide och många av dessa återfinns på små orter som till exempel Klövsjö, Vemhån eller Tännäs.

Kvällen var så där löjligt bra, en sån som hamnar rakt in på pluskontot. Skratten var många, samtal om allt och inget och det spånades på en del roliga planer. Det var precis en sån här kväll som jag längtade till häromdagen.

Share Tweet Pin It +1
Previous Post5 saker jag längtar till.
Next PostMåndagsinspiration

No Comments

 1. Karin Härjegård
  4 år ago

  Åh! Restaurangbesök är ju bland det bästa!

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Eller hur!! Och något jag gör på tok för sällan.

   Reply

Leave a Reply