In Det goda livet, Fjällen, Storhogna, Upplevelser, Utflyktsmål

Fredagsmys i fjällen!

Jag passade på att ta ledigt idag eftersom gänget bjudit med mig på ännu en skidhelg i Vemdalsområdet. Det kändes skönt att dra iväg lite tidigare för att hinna ta en sväng med turskidorna som omväxling mot slalomskidorna.

image

Stugan som vi bor i ligger i Storhogna och därför passade jag på att gå en tur med början vid Storhogna Högfjällshotell och spa. En bit bort på kalfjälllet ligger det en våffelstuga som heter Samevistet och det kändes som en lagom tur. Jag struntade i att ta med matsäck eftersom jag ville  testa något av godsakerna på Samevistets meny.

image

Vinterleden började precis vid hotellets parkering och dryga tre kilometer senare dök Samevistet upp. Idag var det lite halvdåligt med utsikt men stället ligger väldigt fint, bland fjällbjörkar och med fjäll som bakgrundsfond. Leden dit var sladdad med skoter men dom dragna spåren hade drivit igen men det gjorde inget. Jag hade ju ledkryssen att följa.

image

Inne i Samevistet möttes jag av sprakande kamin och serviceinriktad personal. Synliga takbjälkar, ljus på borden, värmande trasmattor på bänkarna och renfällar på väggarna. Kändes precis som en servering ute på fjället ska göra. Meny erbjöd värmande soppa, mjukstutar eller våfflor. Jag testade våffla med rensteksröra. Väldigt gott och lagomt efter min lilla skidtur.

image

Ibland tycker jag att det är rätt skönt att göra sådana här utflykter helt ensam. Dels för att jag behöver få njuta av ensamheten på fjällen och dels för att jag upplever helt andra saker när jag är själv. Det ger möjlighet att se och uppleva andra saker än när jag har sällskap. Precis som jag skrivit flera gånger tidigare så är det viktigt med variation och balans i livet. Ensamhet och sällskap, båda har sin charm och jag har behov av båda.

image

Efter jag mumsat i mig våfflan och tagit det lugnt en stund så gick jag ut tillbaka till mina skidor för att skida mot Storhogna. Det märktes direkt att vädret hade slagit om. Vinden blåste kallare, sikten var sämre och det började snö. En bit upp på kalfjället blev snöflingorna hårda och stickiga mot mitt ansikte. Det gjorde inget eftersom jag uppskattar flurväder lik väl som finväder. Kontraster som gör att allt blir mer levande.

image

Väl tillbaka vid Storhogna Högfjällshotell passade jag på sitta en stund i deras mysiga vinterträdgård. Ytterligare en rofylld miljö. Nu är jag tillbaka i stugan. Nöjd efter en härlig dag på fjället men frusterad över att jag inte får fyr på elden i kaminen. Jag ska göra ett försök till innan jag ska åka och möta upp gänget på Klövsjö Stenugnsbageri. Fredagsmyset fortsätter där med stenugnsbakade pizzor. Jag har beställt en med varmrökt röding och pepparrot. Blir hur gott som helst! Hoppas ni också har en lika fin start på helgen som jag har!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostÄlska Jämtland!
Next PostGalet coolt!

No Comments

 1. traningsgladje
  5 år ago

  turutrustning står på min införsakaffningslista! jag kommer få åka tur själv för ingen jag känner har turgrejer, men vad gör väl det.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Klart du ska skaffa utrustning, lätt värt varenda krona 🙂 Som tur är så är turskidåkning trivsamt även när man är ensam. Och om inte annat så hojta till så gör jag dig sällskap på turen!

   Reply
 2. Våffelturer | Katrins Äventyr
  5 år ago

  […] jag ju till Samevistet som också är en vinteröppen våffelstuga. Mer om det besöket kan ni läsa här. Jag måste tyvärr säga att våfflorna inte var fullt lika goda här som jag hade önskat. Det […]

  Reply

Leave a Reply