In Det goda livet, Friluftsliv, Klättring

Årets första grilllunch!

Det finns många olika delar som gör att jag uppskattar friluftsliv och att vara ute i naturen. En del som jag verkligen gillar är att laga och äta mat utomhus, oavsett om det är på en fjällsluttning eller vid en strandkant. Maten smakar mycket, mycket godare när den är tillagad över öppen eld eller på Trangiaköket än när den tillagas hemma på köksspisen. Antagligen är maten inte mycket, mycket godare utan det är upplevelsen av att vara ute i naturen som gör att det känns som maten är mer smakrik. Jag tror alla sinnen kan bli skarpare utomhus och det kanske gör att jag upplever utomhusmåltiden mer.

På påskafton när jag var iväg på årets klippklätterpremiär klättrade blev det även tillfälle att tillaga årets första utomhuslunch. Trangiaköket fick stanna hemma och vi satsade på att grilla istället. Vid foten av Vita Väggen på Stuguberget fanns det en grillplats, delvis gömd i snö men det gick ganska lätt att hitta den och efter en stund sprakade en eld under grillgallret.

Det är verkligen superenkelt att brassa käk utomhus. Den här gången blev det grillade fläskkotletter som hade marinerats under den tid som det tog att köra till Stugun, knata upp till berget och klättra en sväng. Jag tar inte åt mig äran för den goda grillningen men däremot bidrog jag med quinoasallad och beasås. Snabbt och enkelt hade vi fått ihop en riktigt god påsklunch. Vi klättrade en ganska kort stund men desto längre tid satt vi och njöt av lunchen. Det var verkligen svårt att slita sig från en mysig stund i skogsbrynet vid Stugubergets fot.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nu när barmarkssäsongen drar igång ser jag fram emot fler utomhusmåltider och efterlyser därför era bästa tips på utomhusmat. Skriv ett eget inlägg och länka hit eller skriv tipsen i kommentarsfältet.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

En finare lördagsmiddag

Posted on mars 21, 2017

Vårtankar!

Posted on maj 14, 2015

Klätterpremiär i Stugun.

Posted on mars 27, 2016

Previous PostSkidtur till vindskyddet i Spåijme.
Next PostGirls day out, Åre.

No Comments

 1. Helena FREEDOMtravel
  5 år ago

  Skräpkorgen? Provar igen utan bloggadressen…

  Det ser härligt ut, men oj vad mycket snö!!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Vad konstigt att din kommentar hamnar i skräpkorgen om du har mailadressen med?!
   Det var superhärligt! Å jag tyckte det var lite snö 🙂

   Reply
 2. Katta - Bucketlife
  5 år ago

  Det där är vad jag kallar en lyxlunch!! Så kul att få inspiration till annat än grillkorv när det gäller utomhusluncher på tur.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Visst är det gott med annat än grillkorv ibland. Å nästan lika enkelt men så mycket lyxigare!

   Reply
 3. Kari
  5 år ago

  Knyten i folie på grillen! Tex feta-ost och grönsaker med en liten skvätt grädde eller vitt vin – blir supergott och är väldigt enkelt att ta med sig och tillaga.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Åh, vilket bra och mumsigt tips. Det ska jag testa. Tack!!

   Reply

Leave a Reply