In Björnrike, Det goda livet, Upplevelser, Vandring

Lördagslyx på fjället!

Under vintersäsongen har jag spanat bort över fjället när jag hoppat av Grizzlysexpressliften på toppen av skidbackarna. Jag har sett ledkryssen som visar vägen mot Vemdalen. Sett kryssen och funderat på att ta en tur över fjället men det har aldrig blivit av.

image

Det man inte hunnit utforska under vintersäsongen finns kvar att upptäcka när det är barmark! Så idag följdes ledkryssen från Björnrikes spårcentral över Skorvdalsfjället till Varggransstugan.

image

Turen började med en stigning men redan efter ett par kilometer började leden att flacka av. Innan dess hade Björnrikestugan dykt upp. Även om vi bara gått nån kilometer så passade vi på att luncha. Utelunch när den är som bäst; sol, god mat, trevligt sällskap och grymma vyer.

image

Korv är kanske inte den lyxigaste och nyttigaste maten som finns men enkelt att ta med på fjälltur. Gott blir det när man köper älgchorizo från närområdet. Stor, stor skillnad mot Icas korvar.

image

Björnrikestugan är en raststugan som är öppen året om. Hit vill jag gå i höst och brassa käk medan mörkret faller. På vägen tillbaka får pannlampan lysa upp stigen. Det är en enkel vandring så det borde inte vara några som helst problem.

image

Dagens tur innehöll betydligt mindre sten än förra veckans tur på Sonfjället. Fjällen här är av en helt annan karaktär än Jämtlandsfjällen. Mycket kargare, mer sten men lika ståtliga vyer.

image

Vackraste blomman/växten som finns, av många olika anledningar.

image

Varggranstjärn var det enda vatten som jag såg idag. Inte en enda fjällbäck fanns efter leden på Skorvdalsfjället. Det är värt att tänka på om man går den här turen.

image

Ett annat tips är att sista biten på bilvägen från Vemdalen upp till Varggransstugan är katastrofal. Det smartaste är att lämna bilen en bit ner såvida man inte vill riskera punktering eller ett uppskarpat underrede.

image

Lyxigt att få vandra på fjället en solig lördag som denna. Lika lyxigt att få åka hem till fjällstugan, sätta sig på den soliga altanen och röra ihop en rödningsröra som förrätt till kvällens middag. Livet i Björnrike är inte så tokigt!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostBokat och klart!
Next PostPerspektiv

No Comments

  1. Lingonröda tuvor och blåbärsgiganter. | Katrins Äventyr
    4 år ago

    […] var att göra en favorit i repris och gå via Björnrikestugan till Varggransstugan på andra sidan fjället. En sån där lagom tur […]

    Reply

Leave a Reply