In Äventyr

När höst möter vinter.

Min absoluta favoritårstid är hösten och jag trivs så otroligt bra i naturen då. Det är något speciellt med hösten och den har alltid legat mig varm om hjärtat.

Jag var därför lite orolig att alla fina höstfärger skulle vara borta när jag kom hem från Kroatien. Som tur var det inte så utan mycket av det vackra är fortfarande kvar. Däremot börjar vintern också pocka på uppmärksamhet här i Åredalen. Det är ett härligt möte mellan höst och vinter just nu.

I helgen har jag haft besök av en god vän och vi vaknade upp till att det snöade. Båda tjoade av glädje och under frukosten spånade vi på turalternativ.

Tillsammans med karta och kompass packade vi ner vår matsäck och förstärkningsjacka. Den lilla blå bilen kördes mot Vålådalen och strax efter Fångamon svängde vi av. Vårt mål var Hottögsfjället som har utsikt över flera andra fjäll och över några stora vattendrag.

Leden upp till Hottögsfjället börjar precis vid vägen och så snart vi kom in i den lummiga skogen möttes vi av tystnade och ett ymnigt snöfall. På träden var löven gula och den rödgröna marken täcktes av mjuk snö. 

Uppe vid trädgränsen såg vi hur fjällen började täckas av snö och dimman drog in över vissa toppar. Igår var en tydlig dag på hur snabbt vädret slår om i fjällmiljö. Det var sol, dimma, snö, blåst, mörka moln och klarblå himmel. Allt inom loppet av minuter. Häftigt och respektingivande.

Vi valde att inte gå upp på Hottögsfjällets topp utan vek av leden och gick obanat en bit österut för att få utsikt över olika sjöar. Vi njöt av den fina sjöutsikten en kort stund innan den försvann i snö och dimma. Då kurade vi ned oss i lä i en sänka och mumsade på våra smörgåsar. 

Innan vi började knata ner till bilen passade vi på att ta en extra tur för att fota lite. Fjället bjöd på ett kargt och storslaget landskap. Fjäll när fjäll är som bäst.

Fjäll där höst möter vinter, ja, det är något extra speciellt det!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Framemot tidig eftermiddag…

Posted on februari 8, 2014

Previous PostEn resa till solen.
Next PostFrihet och lycka på fjället.

4 Comments

 1. Mari
  5 år ago

  Vilken dag. Härlig tur 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Superhärlig dag!

   Reply
 2. Kari
  5 år ago

  Fint med snön! Här i Stockholm har löven snart blåst bort i stormen, innan de knappt hunnit bli gula.

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Snön är så himla vacker nu. Vad trist att löven blåste bort innan höstfärgerna kom.

   Reply

Leave a Reply