In Äventyr

En lyxig vardag.

En av många anledningar till att jag bor i fjällvärlden är för att få chans att ha fjällen och naturen i vardagen. Skapa en vardag som jag inte behöver ta semester ifrån.

Därför är jag så himla glad för min måndagskväll. En helt vanlig måndag med jobb på dagen avslutades med en härlig eftermiddag och kväll i fjällmiljö. Det är vad jag kallar vardagslyx.

Jag och en vän hade bestämt att vi skulle gå på en fjälltur och sedan laga mat över öppen eld. Tanken var en tur på en fjälltopp men då molnen vara låga så valde vi istället en tur längs en fjällsjö. Vår vandring vid sjön var kantad av höstfärger och härliga tankar.  Ofta stannade vi upp och bara njöt av stunden. Lät samtalet få utrymme och ta tid. Det är något magiskt med att vara i naturen och bara vara där, både fysiskt och mentalt. Inget brus från omvärlden utan bara naturens enkelhet och komplexitet.

Efter en stunds vandrade valde vi en ny fjällsjö för vår middagsvy.  Strax innan sjön var marken färgad knallröd av olika växter. Det hade börjat skymma men sjön lyste upp och låg nästan spegelblank framför oss. Över en sprakande eld lagade vi mat och eftermiddagen hade blivit kväll innan maten var klar. På något vis stod tiden stilla och världen utanför kändes väldigt långt borta även om närvaron av och i naturen var total. Magiskt helt enkelt och framför allt otroligt lyxigt!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Med staden inom synhåll.

Posted on januari 20, 2017

No fear of missing out.

Posted on september 22, 2017

Ut på tur, aldrig sur!

Posted on februari 29, 2016

Previous PostÄlskade höst!
Next PostSöndagsuppmaningen!

5 Comments

 1. Maria
  6 år ago

  Så vackert du beskriver den fina kvällen!

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Tack! Vår kväll var så himla fint och då är det lätt att skriva fint.

   Reply
 2. Mari
  6 år ago

  Myyys 😊

  Reply
  1. Katrin
   6 år ago

   Det var en väldigt fint kväll och så mysigt!

   Reply
 3. Karin Härjegård
  6 år ago

  En perfekt afterwork, verkar det som! 🙂

  Reply

Leave a Reply