In Årefjällen, Fjällen, Löpning, Träning, Upplevelser

Vid målgången på…

…Åre Trail väntade mina två tålmodiga vänner Elin och Maria trots att de hade kommit i mål betydligt snabbare än vad jag hade gjort. Förra årets motsvarighet till Åre Trail, Salomon Trail Tour var det första lopp som jag sprungit i vuxen ålder. Under många år har jag undvikit löpträning eftersom jag trott att jag inte gillade att springa. Efter ett år med PTn så tycker jag att det är riktigt roligt att springa och framför allt om jag springer i terräng som fjäll eller skog. Ett grisjobbigt backpass kan också var skoj!

Snabbast, snabb och lite långsammare :)
Snabbast, snabb och lite långsammare 🙂

Nu var det inte löpträning som jag skulle skriva om, det var ju lördagens lopp jag ville berätta om så att jag kan lägga upp några bilder från loppet. Som jag nyss skrev sprang jag ett lopp i fjol när vi var uppe på Höstmarknadshelgen men då valde jag den korta varianten, endast 4 km. Min spontana reaktion efter det loppet var att det var på tok för kort och att jag skulle springa 10 km nästa gång. Sagt och gjort, det blev att jag anmälde mig till lördagens lopp som jag trodde var 10 km.

När jag läste igenom informationen om loppet insåg jag att det inte alls var 10 km utan 10.8 km. Jag var inte helt nöjd när jag insåg att det var 800 meter längre än jag trodde. 800 meter är inte superlångt men det kändes helt plötsligt lite mer motigt än vad jag hade hoppats på. Att dra sig ur var dock aldrig ett alternativ eftersom jag inte hade någon som helst giltig anledning och vare sig Elin eller Maria hade tolererat det. Det var alltså bara att bita ihop och bege sig till starten för ett av de tuffare lopp som jag gjort. Maria har skrivit en utförlig redogörelse på sin blogg om loppet och jag länkar dit istället för att skriva om banan igen. Min upplevelse var lite annorlunda än Marias men banan var den samma.

Våra skor och ben var rejält smutsiga efter loppet. Precis som sig bör efter en stund på fjället.
Våra skor och ben var rejält smutsiga efter loppet. Precis som sig bör efter en stund på fjället.

Min spontana reaktion efter årets lopp var att det var sjukt tungt uppför, att jag var missnöjd med min tid men att det är förbaskat skoj att springa utför stigarna på fjället. Sällan har jag svurit så mycket på en löptur och sällan har det varit så omväxlande miljöer, underlag och vyer. Det är dock märkligt att jag fokuserade på min tid och kände mig missnöjd med den eftersom jag bestämt mig för att inte jaga tider utan springa för upplevelsens skull. En annan känsla som dök upp efter loppet var att det kändes som jag hade sprungit hur långt som helst. Förklaringen till den känslan kom lite senare när arrangörerna berättade att bansträckningen blev längre än tänkt, närmare bestämt 11.5 kilometer. Inte direkt 10 km som jag hade anmält mig till!

Jag bjuder på en mindre smickrande bild som får illustrera den första känslan efter loppet.
Jag bjuder på en mindre smickrande bild som får illustrera den första känslan efter loppet.

Jag var ett litet åskmoln och aningen sur precis när jag gick i mål. Det var dock svårt att vara sur när mina vänner läxade upp mig och satte min insats i perspektiv. Givetvis hade de rätt, jag hade inte tränat på det vis som krävs för ett lopp som detta och jag borde vara nöjd med att jag genomfört loppet. Efter en varm dusch, lite mat i magen och någon timmes distans till loppet försvann även åskmolnet. Jag kände mig ganska nöjd med förmiddagens insats,11.5 kilometer i fjällterräng, ett sånt långt lopp har jag aldrig sprungit tidigare!

Målgång efter 11.5 km, klart att jag ska vara lite nöjd!
Målgång efter 11.5 km, klart att jag ska vara lite nöjd!
Share Tweet Pin It +1

You may also like

Som jag berättat…

Posted on augusti 20, 2013

Om jag räknat…

Posted on juni 7, 2014

Nu har jag…

Posted on juli 21, 2014

Previous PostFör tredje året...
Next PostAv princip tycker...

No Comments

Leave a Reply