In Årefjällen, Det goda livet, Upplevelser

Midsommar med sol och snö.

image

Föga förvånande tillbringar jag midsommar på annan ort än Östersund. Med tre dagars ledig packade jag bilen och åkte till en fjällstuga, inte heller det speciellt förvånande.

image

Midsommarafton blev en skön dag utan större utflykter eller upptåg. Idag lyste solen på en klarblå himmel och då lockade fjället på mig. En tur på kalfjället med start vid Storhognas Högfjällshotell fick bli dagens äventyr.

Där är det ganska flackt och inte jättedramatiska vyer men en lagom tur en dag som denna. Dessutom var det bra att få kolla av terrängen eftersom det igår blev snack om fjällcykling. Idag konstaterade vi att stigarna runt Storhogna verkar perfekta för en nybörjarfjälltur på cykel.

image

I vintras skidade jag efter den här leden till Samevistet där jag fikade en god våffla. Tyvärr är Samevistet stängt under barmarkssäsongen, lite tråkigt men då får man ha med sig eget fika och det är inte det sämsta.

image

Fjällterrängen var helt torr förutom där marken var täckt av snö. Det fanns en hel del snötäckta områden och givetvis var jag tvungen att lufsa lite i snön. Får nog erkänna att det var nära att jag åkte till Åre i helgen istället för att vara här eftersom det bjöds på skidåkning i Åre igår.

Å andra sidan var jag med sist när pisterna var öppna för utförsåkning på midsommarafton. Det var rätt länge sedan och då var även 1000-metersliften öppen. En av mina mest minnesvärda midsommaraftnar!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostEn helt vanlig onsdag.
Next PostJämtlandstriangeln

No Comments

Leave a Reply