In Årefjällen, Fjällen

Lördagshäng i Åre

Den senaste tiden har jag haft en otrolig längtan till Årefjällen. Det känns som jag inte riktigt hunnit med att besöka den västra delen av Jämtland den här säsongen.

image

Tidigare i veckan fick jag erbjudande om ett egendygn i ett av mina hem hemifrån. Med tanke på min Årelängtan passade det bra att det var i Åre som det här erbjudandet gällde. Jag tackade snabbt ja, packade ryggsäcken, skidorna och imorse körde jag upp hit.

image

Eftersom jag vägrar att stressa när jag är till fjälls tog det en stund innan jag ställde mig på turskidorna i Ullådalen. Det gjorde verkligen ingenting eftersom alla turister dragit ner till byn och jag var nästan ensam på vinterleden.

image

Solen lyste på Västerskutan och ljuset började skifta mot härligt eftermiddagsljus. Det där ljuset som är så speciellt och näst intill magiskt. Ibland undrar jag varför jag så sällan turar på sen eftermiddag eftersom det är det ljuset som jag gillar bäst.

image

På dagens tur passade jag på att åka utanför leden men ändå så jag såg ledkryssen. Skönt att hitta egna spår där skidorna tyst glider genom ett tunt snötäcke. Rofyllt och samtidigt fyllt med massor av energi. En lördag i min smak!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Sommaren runt hörnet! 

Posted on maj 27, 2017

Blogginläggen dyker upp…

Posted on oktober 23, 2014

Med fjällen runt hörnet! 

Posted on maj 19, 2017

Previous PostSkolgympan har utvecklats!
Next PostVardagsäventyr efterlyses!

No Comments

  1. Söndagsutflykt i Ullådalen. | Katrins Äventyr
    5 år ago

    […] att grymt ställe, jag blir aldrig less på att åka hit. Vandra, bada, topptura, åka längd eller turskidor. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter […]

    Reply

Leave a Reply