In Årefjällen, Fjällen, Upplevelser

En helt vanlig söndag i februari

Länge har jag längtat efter en helt vanlig fjälltur på turskidorna. En sån där tur som gör gott i själen och som etsar sig fast i minnet. Idag fick jag till en sån tur när jag skidade från Fröå Gruva och bort mot Bjelkes Gruva på baksidan av Åreskutan. Snön som föll i natt hade bäddat in naturen i en mjuk, fluffsnö som skidorna lätt skar igenom. Bitvis fick jag spåra själv och det är en skön känsla, först ut på just den här turen.

Det är lätt att texterna i mina inlägg bara består av en massa superlativ och positiva beskrivningar. Det är jag fullt medveten om, men det är svårt att inte vara positiv dagar som denna. Men eftersom jag själv känner att det börjar gå inflation i vissa ord så låter jag bilderna förmedla känslan istället.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

En helt vanlig söndag i februari.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Bergsstugan vid Fröå Gruva, Åre.

Posted on februari 24, 2016

Vid en bäck i en skog. 

Posted on juni 28, 2017

Previous PostVinterpromenad till Lillåstugan.
Next PostBergsstugan vid Fröå Gruva, Åre.

No Comments

 1. traningsgladje
  4 år ago

  wow, den där bilden i mitten med spåret och träden alltså – magiskt!!!

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Tack!! Hela turen var fantastisk men just den där delen var det något extra speciellt magiskt med. Du får ta en tur med snöskorna där!

   Reply
 2. Bergsstugan vid Fröå Gruva, Åre. | Katrins Äventyr
  4 år ago

  […] I söndags när jag var på skidtur mot Bjelkes Gruva parkerade jag bilen nedanför Bergsstugan. Efter skidturen unnade jag mig en riktigt god lunch på Bergsstugan. Dagens rätt var rödingfilé och det kunde jag inte motstå, passade bra som avslut på en fin fjälltur. Dessutom var det grymt väder och jag kunde sitta ute när jag åt min lunch, riktigt njutningsfullt. […]

  Reply
 3. Karin Blomberg
  3 år ago

  Underbara vyer. Gick ensam på tur vid ungefär samma tillfälle, från Åre Björnen med branterna och Blåstenen på vänstersida, svängde sedan tillbaka ner mot Fröå vid vindskyddet. Vidsträckta vyer på fjällsidan, såg en flyende fjällripa i skogen. Hoppas på fina turer i år med. Ska leta upp leden från Åreskutan mot Huså.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Visst är det vackert!! Jag håller tummarna för att vi båda får nya fina vinterturer i år! Vilket sammanträffande att vi var där ungefär samtidigt ☺

   Reply

Leave a Reply