In Andersön, Det goda livet, Jämtland, Upplevelser

Solskensdag på Andersön.

En pärla nära Östersund är Andersön, ett naturreservat med mysiga stigar och härliga stränder. Idag åkte jag dit för att umgås med en god vän. Vi kände för att vara ute i naturen men ingen av oss var sugen på att köra en massa mil. Och vem behöver köra långt när det finns en sådan här oas strax utanför Östersund.

image

Redan på grusvägen in till ön insåg jag att vi inte skulle vara ensamma på stranden. Det stod bilar både här och där, precis som det brukar vara en varm sommardag. Som tur var är strandremsan lång så jag var inte ett dugg orolig för att vi inte skulle hitta en lugn och stilla plats efter vår promenad.

image

I ett par timmar strosade vi längs Andersöns stigar. Trots att det verkade vara en hel del människor på ön så var vi in princip ensamma på stigarna. Riktigt skönt att få njuta av den härliga naturen och prata framtidsplaner. Bra inspiration för nya upptåg.

image

Stigarna på Andersön var nästan helt snöfria. Jag blev rejält sugen på en löptur eftersom Andersön är ett av mina favoritställen för härliga löpturer. Speciellt när det är så varmt i Storsjön att man kan avsluta passet med ett dopp i sjön. Nog för att det var soligt och varmt idag men badet får vänta någon månad till.

image

image

Efter långpromenaden gick vi till bilen för att hämta ryggsäcken som innehöll dagens lunch. Jag har längtat efter att laga och äta mat utomhus så idag hade jag med mig Trangiaköket för att tillreda dagens lunch. Mat smakar alltid lite bättre utomhus!

image

Idag blev det en gryta med lök, tomat, bönor, svamp, paprika och spenat. Till det pitabröd, riven ost och fjällvy. Hur enkelt som helst men framför allt hur gott som helst!

image

Lunchen var välbehövlig efter långpromenaden och efteråt satt vi kvar på liggunderlagen tills dess att solen inte längre värmde. Då var klockan strax efter 16, vilken dag! Sol, vindstilla, fjällutsikt och grymt sällskap.

image

För mig är dagar som denna värt otroligt mycket. Av flera olika anledningar men främst energimässigt. Upplevelsen och styrkan av en sån här dag är just det enkla och kravlösa. Bara vara och njuta av vårt vackra Jämtland.
En av dagens funderingar, som jag gärna läser ert svar på. Varför blir vi så lyckliga när vi ser fjällen?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHåller tummarna!
Next PostGrym dag i fjällen

No Comments

 1. Sara i Åre
  4 år ago

  läste detta inlägg idag eftersom jag är nyfiken på att springa här inom kort; och såg att det nu i allra högsta grad är ”någon månad till” – gällande det där doppet. 😉

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Skoj att du vill springa på Andersön, hoppas du kommer trivas! Håller med dig om att doppet får vänta ett tag till! Tror det finns något fler inlägg på bloggen om den fina ön i Storsjön 🙂

   Reply

Leave a Reply