In Allt och inget

Veckans lyxinlägg – friluftsgarderoben.

Det är knappast någon hemlighet att jag uppskattar att dra ut på små äventyr då och då. Jag gillar att kunna dra iväg helt spontant och inte krångla till det så mycket. Ju enklare dessto bättre men oftast går det inte komma ifrån att mina upptåg kräver en del i utrustningsväg.

Jag tycker om att vara ”självförsörjande” vad det gäller utrustning men friluftsutrustning kan vara rätt kostsam. Som tur är har jag snälla familjemedlemmar som är duktiga på att veta vad jag behöver och allt som oftast innehåller julklappar eller födelsdagspresenter fina friluftsprylar, något som jag är otroligt tacksam över. Kombinationen av egna inköp och fina gåvor gör att jag i princip är självförsörjande i utrustningsväg.

Det är riktigt lyxigt att kunna öppna friluftsgarderoberna och plocka ihop det jag behöver, oavsett äventyr. I den ena finns tre stapelbara plastbackar. En av backarna innehåller gasolkök, kåsor och andra köksprylar. En annan innehåller bara klätterprylar och den tredje har lite blandat innehåll som sittunderlag, liggunderlag och olika packpåsar. Ovanför backarna hänger ryggsäckarna, mina ständiga följeslagare på äventyren. Sen får det inte plats så mycket mer i just den garderoben utan skidprylarna, kängor, sovsäck och friluftskläderna får samsas på i två andra. Och ridprylarna, ja dom får ett eget ställe eftersom dom luktar stall.

Så här ser det ut när organisationsnörden varit framme:

image

image

Share Tweet Pin It +1
Previous PostEn stilla säsongsreflektion.
Next PostGlass, blå himmel och Åre.

No Comments

 1. Kari
  4 år ago

  I Stockholm har vi ett separat källarförråd för friluftsprylar – eller, vi hade det tills Torkel började köpa prylar. Hans prylar är ”finare” än mina så de måste förvaras i sovrummet. Där har vi nu både tält, sovsäckar och liggunderlag…

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Intressant….hur kan hans prylar vara finare? Men schysst med ett helt förråd, det vill jag också ha men inte i källaren för jag är nojjig på att nån ska bryta sig in.

   Reply

Leave a Reply