In Allt och inget, Drömmar, Upplevelser

Upplevelser de luxe 2016

Igår berättade jag en del om vilka ord och känslor som jag vill ska prägla 2016. Min förhoppning är att även mina äventyr och upplevelser ska reflektera dessa ord och den känsla jag hade på nyårsafton. Men det innebär inte att jag tänker anlysera sönder varenda aktivitet jag tar mig an utan jag tror att det räcker med en grundtanke som finns där i bakhuvudet för att nå mina förhoppningar.

Vad kan då 2016 tänkas bjuda på i äventyrsväg för mig? Jag trivs bäst med att ha ett ganska öppet året utan allt för stora planer. Med tanke på hur förra året blev så funkar det rätt bra för mig att ta året lite som det kommer. Oaktat detta så har jag några tankar på vad jag vill få uppleva under året.

Som vanligt kommer vintern att innehålla mycket skidåkning, det har jag redan börjat med och om några veckor reser jag till Alperna. Förutom den resan är den enda inbokade grejen på vintersäsongen en heldagsaktivtet i Åre, nämligen Girls Day Out. Det ska bli grym roligt att haka på det eventet! Abisko hoppas jag såklart få besöka även i år.

Så snart jag är tillbaka från Alperna tror jag att turskidåkningen och toppturerna ska få lite mer utrymme. Skäckerfjällen behöver besökas igen. Jag vill upptäcka mer av Härjedalen och då främst Funäsdalen. Ett eller annat besök på STFs anläggningar i fjällen kommer det också att bli, kan bara inte bestämma mig var. Ingen vinter är heller komplett utan ett gäng våffelturer. Jag skulle så gärna också vilja besöka norra Jämtland på vintertid. Och Borgafjäll och Kittelfjäll. Ja, ni hör ju, vintern kommer inte att räcka till.

En sak som jag funderat ganska mycket är att jag är otroligt nöjd mina upplevelser under 2015 och jag vill fortsätta på den vägen. Jag behöver inte toppa upplevelserna mer eller jaga häftigare äventyr, utan jag vill hellre satsa på en go känsla. Känslan av att vara närvarande i det jag gör, att jag gör det för min skull och komma ihåg att det enkla är ofta det bästa. Även om det enkla är bra så kommer jag plocka in mer lyx i mina upplevelser, lyx på mitt vis för att skapa upplevelser de luxe.

Det känns som vintersäsongen är det som jag kan fokusera på just nu och jag får nog fundera på resten av året när snön börjar tina bort. Men några saker har jag redan funderat på och det är; jag vill klättra betydligt mer än jag gjorde 2015, jag vill resa mer i Sverige och där finns Gotland som ett önskeresmål. Och nästan mest av allt hoppas jag att 2016 blir året då jag får uppleva Sarek.

Berätta gärna om vilka äventyr som du ser fram emot att få uppleva!

image

Share Tweet Pin It +1
Previous PostKompassriktning för 2016
Next PostSnart är det dags igen!

No Comments

 1. Kari
  4 år ago

  Gotland och Sarek skulle ju innebära ett perfekt år! Ungefär så ser mina planer också ut.

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Visst vore det! Roligt att du också vill dit, det vill jag läsa mer om. Du får berätta dina insidertips för Gotland!

   Reply
 2. piggoduktig
  4 år ago

  Guldår låter det som och jag håller helt med om dina tankar kring att allt inte ska handla om att toppa och överträffa – att förvalta och bevara bra vanor kommer man långt med!

  Sarek vill jag också till, håller på att fundera på vart sommarvandringsturerna ska gå i år. Långt norrut vore härligt, även om jag har finfin vandring nära Särna, från Grövelsjön bland annat.

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Känns som det blir ett bra år. Förvalta och bevara var fina ord som jag ska komma ihåg framöver! Passar superbra till hur jag tänker kring upplevelser. Sarek vore så häftigt! Blir spännande att höra vad du hittar som årets fjällvandring!

   Reply

Leave a Reply