In Allt och inget, Tänkvärt

Semesterförhoppningar. 

Om mindre än 24 timmar får jag en efterlängtad och välbehövlig semester. Jag har medvetet valt att ha en sen semester, det beror på att jag älskar sensommaren. Här i norr hinner det nästan bli höst innan jag är tillbaka på jobbet och det gillar jag. Den tidiga hösten i Jämtland är en klar favorit. 

Ofta är semestrar starkt förknippade med en massa skyhöga förväntningar och det ska hinnas med så mycket som möjligt. Inget fel med det men jag försöker skruva ner förväntningarna och bestämt mig för att hinna det jag hinner.

 Livet är ingen tävling om att samla på sig flest äventyr eller flest besökta ställen. Jag inspireras av olika personer som gör härliga äventyr och besöker spännande ställen. Men mest av allt inspireras jag av personer som har förmågan att njuta av upplevelsen, oavsett om det är på en stadsnära bergstopp eller om det är längs en öde väg på natten. Personer som ser upplevelsen för vad den är och som känner närvaro i det dom gör. 

Min semester börjar imorgon och jag vill fylla den med upplevelser som ger mig energi. Jag har inga måsten eller bocka av grejer att göra på semestern. Men jag har några förhoppningar. Det är att träffa goda vänner i södra Sverige, vila när kroppen säger att den behöver det, tillbringa tid utomhud, sova så länge som jag behöver och vara totalt närvarande i de upplevelser som jag får vara en del av. Min förhoppning är också att koppla bort allt vad jobb heter samtidigt som jag börjar klura på vad framtiden ska innehålla. 

Semester, som jag ser fram emot den och så skönt det ska bli att bara vara. 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostIbland är nära tillräckligt långt borta.
Next PostÄventyr med guldkant.

No Comments

 1. elisabeth
  3 år ago

  Det låter såå härligt, precis som mitt tänk, om semester, inte visa alla vart och på hur många ställen just jag har varit på utan skaffa energi, skratt och lust att gå mot hösten. Min semester har varit just sån. Tillbaka på jobbet som jag nu är , känns det bra.

  Jag fortsätter att läsa på din inspirerande blogg !

  KRAM

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Tack, skoj att du hittar inspiration här! Låter som en superhärlig semester. Låter toppen att ha den känslan du beskriver och det är den som jag också ska sträva efter. Sen kommer det nog bli en blandning av att inte dela och att dela med mig en del här och på insta för att få fortsätta inspirera. Ha en bra sommar ☺

   Reply
 2. Kari
  3 år ago

  Det enda problemet med den semester-strategin är juli… Kan man inte inför ett sommarlov för vuxna? 10 veckor känns som ganska lagom länge, tycker jag.

  Reply
  1. Katrin
   3 år ago

   Jag undrar också om man inte borde ha sommmarlov för vuxna. Jag har iof förmånen att ha sju veckor semester på ett år men jag älskar ju att göra saker på vintern, hösten och vårvintern också. Så många äventyr, så lite tid 🙂

   Reply

Leave a Reply