In Allt och inget, Tänkvärt

Kompassriktning för 2016

Passande nog hade den amerikanska jultomten läst min önskelista och dök upp med en grym kompass.

image

Precis som att det är viktigt, att med kompassens hjälp, att ta ut rätt riktning på vandring i naturen så tror jag att det är viktigt att fundera över vilken riktning ens liv ska följa. Med ett nytt år passar det bra att välja vad som är viktigast och vilka vägar som känns rätt. Att hitta rätt riktning kan vara utmanande och spännande men så värt det!

Likt Sara väljer jag ord istället för konkreta mål när jag funderar på hur jag vill forma mitt 2016. Ord som jag valt med omsorg och som jag vill ska genomsyra allt det som jag tar mig an under året som kommer. Enkla ord som samtidigt är mångfacetterade. Inspiration, styrka och glädje är orden som jag vill ska prägla 2016.

Inspiration är otroligt viktigt för mig och genom åren har det blivit mer betydelsefullt så det känns passande att välja det. Jag drivs av inspirerande aktiviteter, oavsett om det är privat eller jobbmässigt. Under 2016 hoppas jag på äventyr som ger mig grym inspiration och redan i januari drar jag iväg på det första, skidresan i Alperna.

Under 2016 kommer jag att aktivt välja att umgås med personer som inspirerar mig, antingen genom deras vägval eller genom att uppmuntra mig i mina. Personer som utmanar mig till att vara mitt bästa jag. Jag vill att kreativa samtal om drömmar, visioner och livet ska få ett större utrymme i min tillvaro och jag kommer att se till att skapa möjligheter till detta. Självklart ser jag gärna att dessa möten är utomhus för ytterligare inspiration.

image

Styrka gäller både mentalt och fysiskt. Vad det gäller mentala biten känner jag att jag nått väldigt långt och jag har en stark grundtrygghet som gör att jag står stadigt även om tillvaron ibland gungar. Eftersom jag tycker att jag har en rätt grym mental styrka så vill jag matcha den med fysiska styrka. Jag har inga prestationskrav eller tävlingsmål men däremot vill jag känna att jag är stark nog att ta mig an branta toppar, långa vandringar eller kruxig klättring. Året kommer förhoppningsvis innehåll en mängd olika äventyr och då vill jag vara optimalt förberedd för dessa. Förutom friluftsaktivter kommer året säkert innehålla jobbmässiga utmaningar eller förändringar och när det dyker upp sådana kommer jag att möta dem med trygghet och styrka.

Glädje kan tyckas vara en självklarhet och det är det. Jag tror dock att ibland glöms glädjen bort och därför väljer jag det som ett av mina ord under 2016. Återigen kommer jag göra aktiva val för att uppnå det jag vill med det här ordet. Nyckeln till detta är att omge mig med personer med positiv energi och som tillsammans med mig vill känna glädje. Kloka val för mitt boende ingår också i det här ordet eftersom ett boende innefattar så mycket mer än ett fysiskt utrymme. Det ska även inrymma glädje och inspiration. Exakt hur dessa val ser ut får tiden utvisa och jag ser med spänning fram emot en boendeförändring.

Jag ser fram emot 2016 och känner mig tillfreds med den kompassriktning som jag valt. Orden som får präglar 2016 kommer självklart att märkas även i mina friluftsäventyr och tids nog dyker det ett upplägg om vilka äventyr eller platser jag önskar uppleva under året som kommer.

image

Share Tweet Pin It +1
Previous PostÄnnu en tur på Sånfjället!
Next PostUpplevelser de luxe 2016

No Comments

 1. Katta - Bucketlife
  5 år ago

  Underbart, underbart inlägg och jag tror du lägger upp vägen till ett riktigt bra år med de tre enkla orden! Jag hopps att vi får en chans att träffas i år och prata om drömmar, visioner och skog & fjäll 🙂

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Tack för fina ord, det värmer! Jag hoppas också att vi får chans att ses, vore superskoj.

   Reply
 2. Malin
  5 år ago

  Härliga ledord! Den där glädjen är viktig tror jag, för att kunna åstadkomma resten. Eller ja, egentligen kompletterar de ju varandra himla bra. Stark, glad, inspirerad. Härlig målsättning!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Orden känns himla rätt och jag håller med dig, dom kompletterar varandra bra. Kul att läsa att du tyckte om min målsättning!

   Reply
 3. Karin Härjegård
  5 år ago

  Inspirerande att läsa! Hoppas du får ett fint 2016!

  Reply
  1. Katrin
   5 år ago

   Roligt att få inspirera! Hoppas att du också får ett fint 2016, blir spännande att följa hur ditt år blir.

   Reply
 4. Upplevelser de luxe 2016 | Katrins Äventyr
  5 år ago

  […] Igår berättade jag en del om vilka ord och känslor som jag vill ska prägla 2016. Min förhoppning är att även mina äventyr och upplevelser ska reflektera dessa ord och den känsla jag hade på nyårsafton. Men det innebär inte att jag tänker anlysera sönder varenda aktivitet jag tar mig an utan jag tror att det räcker med en grundtanke som finns där i bakhuvudet för att nå mina förhoppningar. […]

  Reply
 5. Glädje, styrka och inspiration. | Katrins Äventyr
  4 år ago

  […] efter nyår skrev jag ett inlägg om hur jag ville att mitt 2016 skulle se ut. Inspirerad av Sara valde jag tre ledord istället för […]

  Reply

Leave a Reply