In Allt och inget, Tänkvärt

Ibland är det enkla det bästa.

Vissa dagar behöver energidepåerna fyllas på lite extra. Början av den här veckan har bara bestått av sådana dagar. Även om jag helst hade velat sticka hem direkt efter jobbet, dra en filt över mig och sova bort snurret i hjärnan så gjorde jag inte det. På något magiskt vis motiverade jag mig till en utomhusmiddag, för att få frisk luft, sortera tankarna och hämta energi där jag alltid hittar den – i naturen.

image

Det var på väg hem från jobbet som jag bestämde mig för att jag behövde en middag utomhus. Hur gärna jag än velat laga maten på Trangiaköket så valde jag bort det till förmån för enkelhet. Ibland finns det ingen anledning att tjorva till det och därför fick delidisken på ICA fixa käket. Lite mozarellasallad, kycklingspett och rostad potatis inhandlades. Sen styrde jag kosan mot Storsjöns strand vid Minnesgärdet. Världens enklaste middag och en av Östersunds finare vyer.

image

Om och om igen påminns jag om hur viktigt det är för mig att förenkla livet och tillvaron. Jag tror att mitt privata jag behöver enkelheten som kontrast till min rätt komplexa arbetssituation. Det finns liksom inte utrymme för mer komplexitet än det jag möts av i mitt jobb.

Min eftermiddag gick verkligen i enkelhetens tecken och det var precis vad jag behövde. En bänk på en brygga, hämtmat från ICA, vågor som slog mot stenarna, vinden blåste bort snurret i hjärna och ensam bland storslagen natur. Ofta är det enkla gott nog!

image

Share Tweet Pin It +1

You may also like

En lyxig vardag.

Posted on september 13, 2017

Sist på bollen. 

Posted on juli 6, 2016

Previous PostEtt liv, ett ansvar.
Next PostDags för barmarksäventyr.

No Comments

 1. Kari
  4 år ago

  Jag tror stenhårt på att förenkla vardagen så mycket som möjligt. Jag behöver också hushålla med den energi som finns kvar efter jobbet och då vill jag hellre satsa på äventyr än betala räkningar som inte ligger på autogiro etc.

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Exakt! Du är klok, Kari.

   Reply
 2. Katta - Bucketlife
  4 år ago

  Himla bra filosofi. Press på alla håll och kanter blir sällan bra. Du är verkligen en förebild när det gäller att planera in energipåfyllning!

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Tack, vad fint sagt av dig! Försöker hitta en bra väg och där ingår den filosofi som du noterar 🙂

   Reply

Leave a Reply