In Allt och inget, Tänkvärt

Glädje, styrka och inspiration.

Strax efter nyår skrev jag ett inlägg om hur jag ville att mitt 2016 skulle se ut. Inspirerad av Sara valde jag tre ledord istället för att skriva ned konkreta mål. Så här en bit in i året kände jag att det var dags att fundera på om jag följer mina ledord. Mina tre ledord för 2016 är inspiration, glädje och styrka. Enkla och tydliga ord som då kändes väldigt självklara.

image

Några månader senare känns orden lika viktiga men har ibland blivit bortglömda när livet snurrat på. Årets äventyr har varit färre men har gett mig både glädje och inspiration. Många gånger planerar jag för att dra iväg ensam på äventyr eftersom det ofta är tjorvigt att få ihop det med andra personer utifrån att vi alla prioriterar olika. Jag uppskattar enkelhet och därför gillar jag när det går göra spontana, enkla saker. Hur mycket jag än behöver egentid så tycker det är trist att allt för ofta uppleva saker ensam och därför vill jag försöka förändra det för att få in ytterligare glädje och inspiration i min vardag. Kruxet är jag inte riktigt vet hur jag ska förändra det. Kanske dags att efterlysa fler upplevelseäventyrare?

Personliga möten är fortfarande en stor energikälla och just den delen behöver utvecklas ytterligare. Många gånger känns det som våra liv är så fyllda till bredden med måsten att tiden för samtal har försvunnit. Jag vill inte att mitt liv ska se ut på det viset och jag försöker därför skala bort måsten till förmån för personliga möten som ger så oändligt mycket mer. Ibland handlar det helt enkelt om att välja en vardagsmiddag med en god vän istället för att stöka undan ett vardagsbestyr som kan vänta till en annan dag eller att mötas efter jobbet trots att soffan eller träningen lockar mer. Familj och vänner ska man vara rädd om och det är viktigt att vårda alla sina olika relationer.

image

Ledordet styrka har en hel del utvecklingspotential och då främst fysiskt. Min rygg fortsätter att krångla och den påverkar tyvärr många av mina favoritsysselsättningar. Skidåkningen, främst utförsåkningen, är inte den samma som tidigare år och det beror på att ryggen gör så himla ont efter en halv dag i backen. Supertrist men det är bara att ta nya tag och hoppas på att den försvunna träningspeppen återvänder.

Den mentala styrkan har fått bekänna färg under året, den har redan mött en del utmaningar. Jag har en grundstyrka och det som känns väldigt positivt är att jag vet vad som gör mig starkare och vad som påverkar mig negativt. På jobbet pågår stora förändringar som påverkar många men jag har, till största del, valt bort att engagera mig så mycket i den förändringsprocessen. Just för att den är för negativt och för mig finns det inte utrymme för det i min energibank. Rätt eller fel, jag vet inte, men ett nödvändigt val i mitt liv. Min mentala styrka gör att jag känner mig trygg i ett sånt val.

När jag läser det jag nyss har skrivit så kan det verka som jag är mindre nöjd med hur årets första månader sett ut men så är det verkligen inte. Jag vill bara slipa till ledorden för att nå lite längre i mitt liv och i min personliga utveckling. Som en del av den utvecklingen har jag anmält mig till högskolekurs i höst och innan dess hoppas jag hitta en eller flera inspirerande helgkurser. Så absolut, jag håller fast vid mina valda ledord och är fortfarande nöjd med att jag valde just dom. Ord som är enkla, viktiga och självklara men nog så utmanande….precis som jag vill att dom ska vara!

image

Share Tweet Pin It +1
Previous PostGlass, blå himmel och Åre.
Next PostSkidtur till vindskyddet i Spåijme.

No Comments

 1. Karin Härjegård
  4 år ago

  Klokt att stämma av ledorden så här efter några månader.

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Ja, det kändes som att det var dags att göra det. Och påminna mig själv om ledorden.

   Reply

Leave a Reply