In Allt och inget, Det goda livet, Tänkvärt

En helt vanlig måndag!

Något som jag aldrig förstått är varför en ska vänta till helgen eller en ledig dag med att unna sig det där lilla extra. Hur vi än räknar är det mer timmar eller dagar som är vardagar eller jobbdagar och då verkar det ju onödigt att just dom dagarna bara ska innehålla måsten och vardagssysslor. Av den anledning är jag en hängiven fan av vardagslyx.

För mig är vardagslyx enkla saker som ger en känsla av lyx. Det handlar inte om löjrom och champange alla kvällar i veckan utan det är små, små tillfällen som kryddar vardagen lite extra. Som att ha tapaskväll på en tisdag, timslånga samtal med en god vän eller köra upp till Åre på en eftermiddag utan någon som helst anledning. Bara för att jag vill och bara för att bryta vardagsmönstret. Stunder som är lätta att ordna och som ger en extra energiboost, både för kropp och själ.

Redan i fredags bestämde jag mig för att flexa in senare på jobbet idag. Tillsammans med finbesök från västkusten åkte jag istället ut på Frösön för lyxig hotellfrukost. Med Oviksfjällen som utsikt och skön loungemusik i bakgrunden. Att börja morgonen, och veckan, med en lugn, skön lyxfrukost satte känslan för hur jag vill att resten av veckan ska vara. Det är vardagslyx det!

image

image

Berätta, vad är vardagslyx för dig?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostKlart bra dag!
Next PostTorsdagsfeeling!

No Comments

 1. traningsgladje
  4 år ago

  vardagslyx är nog det oväntade; att faktiskt göra något som man vanligtvis (och enligt normen) gör på helgen. eller att ha tid som man förfogar fritt över, det ger en känsla av frihet!

  Reply
  1. Katrin
   4 år ago

   Bra förklarat! Gillar ditt tänk om frihetskänslan!

   Reply

Leave a Reply