In Allt och inget

Äventyren i månaden mars.

Som jag tidigare berättat så är det sällan jag skriver listor på vad jag uppleva eller utflyktsmål för olika årstider eller månader men idag tänkte jag testa att göra ett undantag. Det kan vara första månadslistan på bloggen och vem vet, kanske även den enda som jag kommer att skriva så håll till godo. Här är en lista på vad jag gärna vill göra i mars:

Topptur. Minst en topptur, spelar absolut ingen roll vilken topp det blir så länge den har bra, fluffig snö och inga laviner.

– Frukost på Buustamon Fjällgård i Åre. Gärna efter längdtur i Ullådalen eller efter några manchesteråk i skidbacken för att sen glida ner mot Bustamon, ställa skidorna mot stugväggen och kliva in i stugvärmen för att avnjuta en god frukost.

– Övernattning på fjället. Inte heller här är jag så kräsen på var det är men gärna Vita Renen eller Anarisstugan.

– Göra en våffeltur med turskidorna. Helst i Lofsdalen eller Funäsdalen eftersom jag spanat in några mysiga våffelbruk där. Vinterfjällen formligen kryllar av mysiga fikaställen.

– Månskenstur på Medvinden. Knäppa på sig långfärdsskridskorna och skrinna iväg mot Kungsgårdsviken, Frösön. Första delen med fjällen som vy och på hemvägen mötas av ljuset från vår lilla stad, Östersund.

– Testa snöskor. Bäst att passa på innan snön försvinner.

– Fredagsritt innan jobbet. Kan vara det absolut bästa sättet att starta en fredag på. Pigga hästar, soluppgång och rimfrost i träden. Och en galopp på det så är lyckan gjord.

– Utomhusmiddag. Dags att damma av Trangiaköket, åka ut på Andersön och laga en schysst vardagsmiddag. Och givetvis ta med några vedträd så att jag kan göra upp en eld.

– Kvalitativ utförsåkning. Gärna i Björnrike och Vemdalen. Eller åka till Åre direkt efter jobbet för lite kvällsskidåkning.

Listan kan göras än längre men med tanke på att det redan är den 9:e mars så känns det som det blir tufft att hinna med fler saker. Det ska bli spännande att se vilka äventyr som mars bjuder på!

image
Fotokred: Alex
Share Tweet Pin It +1
Previous PostMåndagsinspiration
Next PostTGIF - inte en dag för tidigt.

No Comments

  1. Earn your turns! | Katrins Äventyr
    5 år ago

    […] på att göra en fjälltur med övernattning på en STF-stuga, en av många saker som jag ville uppleva i mars. Väderprognoserna lovade snö och storm i större delen av Jämtlandsfjällen och då försvann […]

    Reply

Leave a Reply